REGIO – Op bezoek bij nummer twee Catwijck ging MHC Heerhugowaard hard onderuit, 4-1. De dames kenden een betere middag door bij HCRB een 1-4 uitzege te boeken en zo mee te blijven doen om de bovenste plaatsen in de competitie.

Catwijck – MHC Heerhugowaard heren 4-1
Na ongeveer tien minuten stond MHC Heerhugowaard al op een 3-0 achterstand. ‘Catwijck creëerde kansen en maakte ze af. Dat lukte ons helaas niet echt’, zei Tjade Bijlsma na afloop. ‘In de rest van de wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd en vielen er geen doelpunten.’

Pas halverwege de tweede helft wist Catwijck weer te scoren wat de stand op 4-0 bracht. Het slotakkoord was voor de Heerhugowaarders met een mooi doelpunt van Lloyd Ovinge.

HCRB – MHC Heerhugowaard dames 1-4
‘We begonnen de eerste helft niet heel sterk. We speelde slappe passes en konden de bal niet in het doel krijgen, ondanks de vele kansen’, zei Anouk Hoekstra na afloop. ‘Zij wisten wel te scoren en we gingen de rust in met een 1-0 achterstand.’

In de rust pepten we elkaar op voor de tweede helft. Op papier zou deze wedstrijd niet mogen worden verloren en in de eerste helft bleek duidelijk dat wij de betere ploeg waren’, vervolgde Hoekstra. Na een mooie solo wist Chris Hoekstra de stand gelijk te trekken, waarna Rosa Lynn Hoekstra de bal in één keer het doel in flatste, 1-2. ‘Daarna werd het echt onze wedstrijd, met mooie combinaties van onder andere Josien Keijzer en Disa Willems. Tjitske Sinnema scoorde de 1-3 en 1-4.’