NAALDWIJK/HEERHUGOWAARD – KSV keerde afgelopen zondag zonder punten terug uit Naaldwijk. Stadsgenoot HV Tornado wist in eigen huis wel de punten te pakken.

Westlandia (3) – KSV 22-19
KSV wist vooraf dat het op bezoek bij het derde team van Westlandia zeker niet kansloos zouden zijn en de ploeg begon dan ook vol goede moed. De eerste helft ging gelijk op met uiteindelijk een ruststand van 10-9 voor Westlandia. ‘We kwamen goed de rust uit en stonden nog tot 14-17 voor. Echter wisten we hierna maar weinig te scoren’, aldus Jonna Lemstra. Het treffen eindigde in een 22-19 zege voor de thuisploeg.

‘Westlandia is geroutineerde ploeg met sterke spelers, zowel passerend als afstand. Ze hebben verdient gewonnen omdat we gewoon te veel laten liggen in de aanval’, vervolgde Lemstra. ‘Verdedigend stonden we sterk, ook onze keepster uit de A1 Mascha Wielinga stond erg goed. Alleen aan de aanval moet flink gewerkt worden.’

HV Tornado – VVW (2) 36-26
Tegen het tweede team van VVW won HV Tornado in een mooie wedstrijd met 36-26. ‘In het begin van de eerste helft liep het erg gelijk op, met VVW dat de leiding pakte. We konden wel bijblijven en op een gegeven moment sloeg de knop om bij ons’, zei Lieke Schouten. De verdediging van Tornado stond sterk en dankzij goede aanvallen en een paar breaks kon het de leiding pakken en uitbreiden. Halverwege gingen de Heerhugowaarders met 18-14 aan de leiding.

‘In de tweede helft hadden we geen moment van zwakte en konden we de voorsprong verder uitbreiden’, vervolgde Schouten. Het spel werd feller en er vielen meer twee minuten, maar Tornado lieten zich niet kennen. ‘We bleven doorspelen met een lach en als team.’ Het resulteerde in een 36-26 zege voor Tornado.