REGIO – In Egmond heeft KSV goede zaken gedaan in het bekertoernooi. Tegen derdeklasser Egmondia boekte de Kruizenaren een 0-2 overwinning. Voor WMC was de start van de beker minder.

Egmondia – KSV 0-2
Met meerdere spelers die zijn teruggekeerd op het oude nest, en de komst van Sander Willemse lijkt KSV zich te mogen opmaken voor een sportief succesvol seizoen. ‘Verdedigend stond het met Jordy vd Ham en Sander Willemse als een huis.’ zei Bart Velseboer. Al in de eerste minuut was het doelman Dion Bleeker die redde op een inzet van de gastheer , waarna de Egmonders geen kansen meer kregen.

Via Danny Havermans, die het spel op het middenveld bepaalde, kwam KSV op een 0-1 voorsprong. ‘Hij scoorde prachtig vanaf een meter of 25’, vervolgde Velseboer. ‘In de tweede helft bleven we op de aanval spelen en wonnen we veel duels.’ Uiteindelijk was het Velseboer die op aangeven van Rick Does de 0-2 maakte en het duel zo besliste.

VZV – WMC 2-0
Waar KSV een fraai begin kende verliep de eerste bekerwedstrijd voor WMC minder succesvol. De Heerhugowaardse ploeg van trainer/coach Rajesh Bishesar nam het daarin op tegen VZV, dat vorig jaar afdaalde naar de vijfde klasse.

‘Het was een prima wedstrijd met veel kansen en heel veel balbezit. Er waren een paar goede kansen die niet zuiver werden ingeschoten’, zei Rajesh Bishesar na afloop. ‘Een bal werd door hun laatste man van de lijn gehaald en twee keer hadden we een strafschop moeten krijgen. Eigenlijk waar je zelf moet scoren krijgen zij en onterechte strafschop aan het einde van de eerste helft.’ vervolgde de coach.

Die penalty leverde de 1-0 op. Direct na rust scoorde de VZV spits de 2-0. Bishesar: ‘Wij kregen kans op kans maar hij wilde er niet in en dat was erg jammer. Ik heb wel veel goede spelsituaties gezien waar wij verder mee kunnen met dit nieuwe team.’