HEERHUGOWAARD/ALKMAAR - Bij de start van de het nieuwe seizoen in de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen hebben de regionale ploegen direct de volle winst behaald. In Heerhugowaard won Reiger Boys met nipt verschil van Os Lusitanos terwijl Team Alkmaar/Sportstars fors uithaalde op bezoek bij EXS Zwolle. (2-11).

Team Alkmaar/Sportstars wil dit seizoen voor het allerhoogste gaan nadat het voor de zomer net de play-offs voor het kampioenschap mis liep. In Zwolle liet de ploeg van coach Gerard Timmers in ieder geval geen twijfel over de ambities. Met liefst vijf nieuwe speelsters in de selectie liep men over EXS Zwolle (voorheen Exstudiantes) heen. Na een ruststand van 0-6 werd het maar liefst 2-11 voor de Alkmaarse formatie. Milenca van Ee (4) en Inge Woldhuis (3) waren samen al goed voor zeven treffers. Nieuwkomer Rona Mosterd mocht ook twee keer raak schieten en ook Amy Visser en aanvoerster Aaike Verschoor vonden het net.

Reiger Boys van coach Monique van der Rijst opende het seizoen met een 2-1 zege op Os Lusitanos. Het was Judine Castricum die de Heerhugowaardse formatie op voorsprong had gebracht en kort na rust werd die score verdubbeld door Chantal Hendriksen. Op dat moment had Chelly Drost van Os Lusitanos al een directe rode kaart gezien na een zware overtreding. Via Gisele de Win deden de gasten nog iets terug, maar de thuisploeg, waar keepster Tamara Luyckx geblesseerd uitviel, wist de zege over de streep te trekken.