HEERHUGOWAARD - Het was een slecht weekend voor de Heerhugowaardse voetbalverenigingen. Reiger Boys wist de volle drie punten te pakken, maar alle overige clubs kregen een nederlaag te verwerken.


ZATERDAG

Reiger Boys staat al enige weken vast op de zesde plaats in de 3e Klasse A en lijkt daar genoegen mee te moeten nemen. Zaterdag won de ploeg van trainer Tom Boukes geheel terecht van het laag geklasseerde ZCFC. Dankzij doelpunten van Daan de vries en Milan Bouwer werd het 0-2 voor de geelzwarten.

Reiger Boys VR1 bleek niet opgewassen tegen titelkandidaat Oranje Nassau. In Groningen ging de ploeg van Junior Pourier met 4-1 onderuit. Het enige doelpunt kwam tot stand door een eigen doelpunt. De vrouwen van Reiger Boys staan nog altijd op een veilige positie in de Hoofdklasse, maar treffen nog twee titelkandidaten, ACV en SC Stiens, om zich te handhaven.

In de 4e Klasse B is SVW '27 (foto) de derde plaats kwijtgeraakt aan DZS. De gasten uit Neck bleken zaterdag op De Kabel met 2-4 te sterk. De Heerhugowaarders deden pas in de slotfase wat terug via treffers van Marlon Börnemann en Dylan Bekkum Marks.

ZONDAG

In de 2e Klasse A verloor hekkensluiter SVW '27 in Wognum met 2-1 van Spartanen. Maarten Rippens bracht de groen-zwarten kort voor rust nog wel op gelijke hoogte, maar de thuisploeg besliste het duel na rust.

Hugo Boys moet in 3A nog alle zeilen bijzetten om nacompetitie te ontlopen. Trainer ron Weinbrecher miste nogal wat basisspelers en dat brak de ploeg op tegen directe concurrent Winkel. Nadat Rick Fijnheer de gasten op voorsprong bracht werd het duel kort na rust beslist door treffers van Chris Ursem en Thijs Visser (0-3)

KSV is in 3B al weken zeker van degradatie en bleek zoals verwacht totaal niet opgewassen tegen het hoog geklasseerde Limmen dat met liefst 0-7 te sterk was.

In de 5e Klasse A was WMC vrij. Zij spelen op Hemelvaartsdag een thuiswedstrijd tegen ZDH.