HEERHUGOWAARD – De vrouwen van Reiger Boys draaien redelijk goed mee in de Hoofdklasse. Nadat afgelopen seizoen degradatie pas in de nacompetitie werd afgewend, staat de ploeg van trainer/coach Janny Timisela na vijf wedstrijden op een gedeelde vierde plaats. Zaterdag werd er nipt, gewonnen van het laaggeklasseerde DSS. De heren van de Heerhugowaardse vereniging draaien in de 3e klasse ook bovenin mee, maar moest zich op bezoek bij Wartburgia tevreden stellen met een punt.

Vrouwen
Met de derde zege in vijf wedstrijden ziet het er voor de jonge ploeg van trainer Janny Timisela dus redelijk goed uit. Toch was zij niet helemaal tevreden over het vertoonde spel. ‘Het was vaak rommelig, maar aan de andere kant heb ik zeker in de tweede helft een drie, vier goede combinaties gezien die wel vertrouwen geven. Net als deze overwinning want uiteindelijk tellen die drie punten gewoon, en dat is het belangrijkste.’

Zij zag dat haar ploeg in de dertiende minuut een voorsprong nam door een fraaie treffer van Manon Huisman, maar deze was binnen twee minuten alweer teniet gedaan door een rake kopbal van Genevieve Maartens. Even hierna kwam de thuisploeg goed weg toen dezelfde Maartens de paal raakte. In de tweede helft zag het er voetballend wat beter uit bij Reiger Boys en het was Niki Rensen die keepster Bos verschalkte en daarmee de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. Even werd het nog spannend toen in de slotminuut Hanneke Weiffenbach alleen voor Jana Spieker opdook, maar de keepster wist de drie punten voor haar ploeg te redden.

VROUWEN HOOFDKLASSE A ZATERDAG

Reiger Boys VR1 – DSS VR1 2-1 (1-1)
13. Manon Huisman 1-0
15. Genevieve Maartens 1-1
69. Niki Rensen 2-1

Foto’s: DP Sportfotografie

Heren
Reiger Boys 1 liet twee dure punten liggen op bezoek bij het Amsterdamse Wartburgia. Trainer Raymond Huisman zag zijn ploeg een uur lang als bovenliggende partij, waarin Aram Hakopov de openingstreffer maakte. ‘We hadden in die eerste helft meer dan één keer moeten scoren. Daar hebben we de kansen voor gehad’, aldus Huisman. ‘Vervolgens krijgen we een onterechte strafschop tegen waaruit zij scoren. Hierna waren we even iets teveel met de scheidsrechter bezig, maar in de slotfase pakten we het weer op met voldoende kansen, maar helaas geen goals waardoor dit twee verloren punten zijn.’

‘Positief is wederom dat we voetballend goed waren en voldoende hebben gecreëerd, maar ik had liever drie punten gehad’, besluit Huisman die volgende week zijn vorige ploeg PSZ ontvangt in Heerhugowaard.

ZATERDAG 3e KLASSE A

Wartburgia – Reiger Boys 1-1 (0-1)
23. Aram Hakopov 0-1
59. Niek Remijn (pen.) 1-1