REGIO – Zowel SVW’27 als KSV wisten afgelopen zondag een overwinning te behalen. Beide teams doen hiermee goede zaken. Hugo Boys bleef steken op een gelijkspel, terwijl WMC tegen een forse nederlaag aanliep.

SVW’27 – Beemster 2-1
SVW’27 verzuimde het tegen Beemster eerder af te maken. ‘Het was eigenlijk te spannend. We lieten hen in de wedstrijd’, stelde coach Rene van Marsbergen. ‘Zij speelden de lange bal en daar hadden we soms moeite mee. Wij kozen een goede tactiek. We wilden hen onder druk zetten en de controle houden zodat we vanuit bepaalde voorzetten heel dreigend zouden worden.’

Nadat Remco Veul na vijf minuten een vrije kop kans had gemist en Beemster via lange ballen dreigend werd wist SVW’27 de score te openen. Coen Schouten tekende met een afstandsschot voor de 1-0. ‘We waren veel sterker in de eindfase en hadden grip op de tweede bal. Zij konden alleen gevaarlijk worden uit spelhervattingen.’ Wel eindigde twee kopballen van de bezoekers op het aluminium. Uit één van de dode spelmomenten trok Beemster de stand gelijk. Na de pauze dwong SVW meerdere kansen af en na een uur spelen tekende Geert Bruin voor de 2-1.

Hauwert’65 – Hugo Boys 1-1
Hugo Boys moest op bezoek bij Hauwert’65 genoegen nemen met een punt. ‘Wij waren tot aan de tachtigste minuut de betere partij en voetbalden goed in de combinatie, maar we drukten het niet uit in de score’, aldus Boy Groen. ‘We hadden het toen moeten beslissen.’

De 1-1 eindstand was bij de rust al bereikt. Nadat Leon Wit de gastheer op voorsprong had gebracht wist Thijs Wolkers de stand gelijk te trekken. ‘In de laatste minuten gingen zij pompen en werden ze nog een paar keer gevaarlijk.'

Sint George – KSV 1-2
KSV boekte in Spierdijk alweer de elfde zege van het seizoen. Na 24 minuten wist de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms via aanvaller Rick Does de score te openen.

Na een ongelukkige handsbal van Danny Havermans kon Sint George vanaf elf meter gelijk maken. Vijf minuten voor tijd pakte KSV alsnog de volle buit. Rick Does bleef in een één tegen één situatie koel en maakte met een puntertje de 1-2. ‘Daarna zijn zij niet echt gevaarlijk meer geweest’, aldus Danny Konijn. ‘Dus een terechte overwinning, maar we hadden eerder de 0-2 moeten maken.’

Always Forward – WMC 11-0
Enkele weken geleden was WMC dicht bij de eerste punten, maar ging tegen Always Forward uiteindelijk met 2-3 onderuit. ‘We hebben het weer geprobeerd, maar het is niet gelukt’, aldus Rajesh Bishesar. Ditmaal gingen de Heerhugowaarders in Hoorn met 11-0 onderuit. ‘Zonder keeper werd het lastig. Onze keeper raakte geblesseerd en de reserve keeper was er niet dus ging er een speler op doel. Het was een lastig verhaal.’ Na een 4-0 ruststand liep Always Forward uit naar een 11-0 eindzege.