HEERHUGOWAARD - De eerste thuiswedstrijd van team Schroevengroothandel.nl/ Toggler pluggen tegen Café de Pijp Sanidump uit Rotterdam is in 6-2 geëindigd.


De winst was voor Herman Slikker, Dirk van Mourik en Fred Groen. Leo de Jong verloor zijn tweede partij op rij. Aad Buis gaf Herman Slikker tot aan punt 12 enige tegenstand. Daarna speelde Slikker een solide pot, alhoewel hij voor het laatste punt toch nog 7 beurten nodig had. Uitslag 35-26 in 41 beurten.
Leo de Jong had op papier aan Cor van Dijk een gelijkwaardige tegenstander. De tussenstand (13-14) na 30 beurten bevestigde dit. Toch bleek van Dijk in de tweede helft meer dan de Jong in zijn mars te hebben. Met 3x een serie van 3 kwam hij niet meer in gevaar. (25-30 in 44 beurten).

Fred Groen moest het opnemen tegen Bob Ip. In deze partij was Groen de betere. Ip scoorde weinig, en had na 42 beurten 13 caramboles. Groen had een stroef einde, maar kon de partij toch winnend afsluiten in beurt 42 (30-13).

Dirk van Mourik speelde tegen Paul Gruijs een sterke partij. Vanaf beurt 6 constant boven 1 gemiddeld, en weinig tegenstand van Gruijs, kon van Mourik vrij van enige druk spelen. Gruijs had veel pech, en kon van meet af aan niet aanhaken. Eindstand 35-22 in 35 beurten.

Komend weekend (zondag 22 september) speelt men uit in Daalerveen voor de 2e ronde van de bekercompetitie tegen BM SAT RIJSSEN.