HEERHUGOWAARD - Op de laatste speeldag van het handbaljaar 2019 en op dezelfde dag dat twee voormalige speelsters, Bo van Wetering en Delaila Amega in Japan wereldkampioen werden, hebben de dames van Tornado de wintertitel in de hoofdklasse gepakt.

Voor de ploeg van coach Hans Eilers is het winterkampioenschap natuurlijk geen echte prijs, maar wel een bevestiging dat men goed bezig is. Zo bewees Tornado ook in de thuiswedstrijd tegen Vido uit Purmerend. De Heerhugowaardse formatie nam al rap een 5-0 voorsprong en gaf deze nimmer meer uit handen. Bij rust was de marge zelfs al zeven treffers (16-9). Mede door het fysieke spel van de gasten was de tweede helft een stuk minder leuk om te kijken en werd het duel ontsierd door enkele tijdstraffen. Uiteindelijk viel er op de meer dan terechte zege echter niets af te dingen (28-20).

Tornado eindigt het jaar zo met achttien punten uit elf wedstrijden in de razend spannende hoofdklasse. Cometas en SV Zeeburg volgen immers op slechts één punt achterstand.

KSV van coach Theo Krom moet zich met twaalf punten uit elf duels tevreden stellen met een plekje in de middenmoot (7e). Zaterdag ging de ploeg in Akersloot met het kleinst mogelijke verschil onderuit tegen Meervogels (19-18). Bij de club waar Krom vorig jaar trainer was werd het eind nog even spannend, maar was de zege wel terecht voor de geel-zwarten. Waar het in de eerste helft nog gelijk opging daar nam Meervogels kort na de rust afstand met vier treffers voorsprong. KSV kwam nog sterk terug in de slotfase maar kwam net tekort.

Na de kerstpauze hervatten beide teams de competitie op 5 januari.