HEERHUGOWAARD – De dames van MHC Heerhugowaard wachten nog altijd op de eerste competitiezege. Ditmaal bleek Hisalis te sterk. De heren hadden meer succes. Tegen IJburg pakte het de volle buit.

MHC Heerhugowaard dames – Hisalis 0-3
Voorafgaand aan het treffen met Hisalis mochten twee speelsters uit de F-jeugd laten zien hoe er gescoord moet worden, maar ook om MHC Heerhugowaard aan te moedigen. ‘Helaas kwam het eerste tegendoelpunt al snel. We lieten ons niet kennen, we bleven ons spel spelen’, zei Angela Weijmer na afloop. Aan het einde van de eerste helft was er een tussenstand van 0-2.

Van beide kanten waren er weinig kansen. ‘Ze waren beter, maar we werden zeker niet weggespeeld’, vervolgde Weijmer. Uiteindelijk eindigde het treffen in 0-3. ‘Helaas is dit het probleem wat we elke week hebben. Hopelijk wordt ons harde werken snel beloond.’

MHC Heerhugowaard heren – IJburg 3-1
De heren van MHC Heerhugowaard begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden veel dreiging rond de cirkel van IJburg. Al vrij snel in de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een mooie aanval. Het doelpunt kwam op naam van Sven Balvers. Niet lang daarna wist Lloyd Ovinge de 2-0 binnen te schieten. Heerhugowaard was erg sterk en kwam vaak in de cirkel van IJburg. De keeper van de bezoekers hield zijn team op de been en bracht op bijna alle inzetten redding. 2-0 was ook de rust stand.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde, Heerhugowaard viel aan en IJburg verdedigde. Toch viel na een aantal minuten in de tweede helft de 3-0 binnen in een scrimmage met de keeper en een aantal spelers. De gasten wisten toch nog een eretreffer te halen nadat ze wat meer kansen kregen in de tweede helft. Tjade Bijlsma: ‘Uiteindelijk was het een eenzijdig beeld. Alleen hadden we meer uit de kansen op doel kunnen halen.’