HEERHUGOWAARD - WMC is in tegenstelling tot voorgaande seizoenen sterk gestart. Tegen VZV werd er vanuit een sterke organisatie gevoetbald en kreeg VZV weinig tot geen kansen.

Het was Pim Nierop die voor de 1-0 zorgde en dat bleef lange tijd zo. Vlak voor de thee kwam Mike Leegwater van VZV heel ongelukkig ten val zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Omdat er nog maar twee minuten te spelen was besloot de scheidsrechter van dienst de heer G. Jak voor de rust te fluiten en kon de ongelukkig ten val gekomen Leegwater op het veld worden verzorgd, later bleek hij zijn enkel te hebben gebroken. Na de thee werden eerst de nog de twee minuten van de eerste helft uitgespeeld en door onachtzaamheid in de verdediging van WMC wist VZV de gelijkmaker te scoren.

De aansluitende tweede helft was overduidelijk voor WMC. Het was eerst Sahin Yildirim die de 2-1 op het bord zette en Pim Nierop die er vervolgens 3-1 en 4-1 van maakte waarvan de 4-1 een prachtig doelpunt was doordat hij met een boogbal de keeper wist te verschalken. Mark Dekker wist met een uitgekiend doelpunt de stand op 5-1 te zetten en het was Bart Steenman die met een afstandsschot de stand op 5-2 bracht. Vlak daarna besloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Komende zondag speelt het door Lavista en XYTO gesponsorde WMC een uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix en daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Koedijk.