HEERHUGOWAARD - In het laatste duel van het huidige kalenderjaar is er in de 4e Klasse C een boeiend duel afgewerkt tussen WMC en Koedijk zonder winnaar (3-3). Op het complex van WMC was het zondagmiddag zeker geen hoogstaande wedstrijd, doch wel enerverend. Na een vroege rode kaart voor Koedijk kwam deze ploeg even later toch op voorsprong. De Heerhugowaarders leken in de tweede helft te profiteren van de numerieke meerderheid en namen een 3-1 voorsprong, maar hadden blijkbaar buiten Remco Reinhard gerekend. De spits, ook al maker van het eerste Koedijker-doelpunt, ontpopte zich tot man of the match door in de slotminuten nog tweemaal te scoren.

Met WMC en Koedijk stonden er twee ploegen op het veld die aan een prima reeks bezig zijn. Koedijk begon matig aan de competitie, maar heeft inmiddels sinds 2 oktober niet meer verloren en de ploeg van trainer/coach Wouter Blokdijk wist uit de laatste vier wedstrijden tien punten te behalen. WMC van trainer Arnold de Block stond zelfs even onderaan, maar overwinningen op Alcmaria Victrix en Sporting Krommenie hebben de ploeg inmiddels twee plaatsen doen stijgen. Zondag kregen beide ploegen in de openingsfase een kans om de score te openen. In de zesde minuut kwam Remco Reinhard oog in oog te staan met WMC-goalie Gonzales die bekwaam redde, en vijf minuten later gebeurde hetzelfde aan de andere kant toen Mounir Elfakiri de bal niet langs Spruijt kreeg. De wedstrijd brak echt open toen Koedijk met een man minder kwam te staan. In de 25e minuut werd Jelmar Bremer in het strafschopgebied onderuit getrokken door Faruk Deveci, hetgeen scheidsrechter Doodeman ontging. De manier waarop Bremer verhaal ging halen bij Deveci was onacceptabel en werd wel waar genomen door de arbiter die direct rood trok. Met een man minder kwam Koedijk echter toch op voorsprong toen een vrije trap van Luc Wagenaar door Reinhard met het hoofd verlengd werd tot in de verre hoek: 0-1. Bijna kwam WMC op gelijke hoogte toen Elfakiri op de lat schoot, maar het had ook net zo goed 0-2 kunnen worden toen de scheidsrechter een zuivere overtreding van Smit op Reinhard niet bestrafte met een penalty.

Die strafschop kwam er kort in de tweede helft wel voor WMC toen Nordin Ourhris onreglementair werd gestuit door Nick Stuart. Vanaf elf meter schoot Pim Nierop feilloos de gelijkmaker binnen. De thuisploeg voelde dat er meer in zat en zocht nog meer de aanval tegen de tien van Koedijk. Twintig minuten voor tijd werd die aanvalsdrift beloond toen Nierop van buiten het strafschopgebied met links hard uithaalde en bal in de bovenhoek verdween. Nauwelijks vijf minuten verder werd die voorsprong zelfs nog verder uitgebreid toen een voorzet van Ourhris nog net met hoofd getoucheerd werd door Elfakiri: 3-1. Met nog een klein kwartier op de klok leek dat de beslissing te zijn, maar hier dacht Remco Reinhard dus iets anders over. WMC kwam in de slotfase nauwelijks meer onder de druk vandaan en hier profiteerde de geslepen spits optimaal van. Vier minuten voor het laatste eindsignaal rondde hij voorbereidend werk van Stuart af, om in blessuretijd met een fraaie treffer Koedijk een punt te schenken. Dit hadden er zelfs nog drie kunnen zijn ware het niet dat er nog een inzet van de lijn werd gekeerd en Stan Vonk nog eens op de paal schoot alvorens scheidsrechter Doodeman voor de laatste maal floot.

WEST I ZONDAG 4e KLASSE C

sv-WMC - sv-Koedijk 3-3 (0-1)

28. Remco Reinhard 0-1
52. Pim Nierop (pen.) 1-1
71. Pim Nierop 2-1
76. Mounir Elfakiri 3-1
87. Remco Reinhard 3-2
90. Remco Reinhard 3-3

Verslag en foto's: Paul van der Molen