EGMOND AAN ZEE - Een kansloze middag was het voor WMC. Op bezoek bij Egmondia heeft het er geen minuut op geleken dat WMC punten zou pakken. De ploeg verloor uiteindelijk met 4-0.

“Plan van aanpak was om onder hun druk uit te voetballen, en de diepte te zoeken” blikt Stefan Molenkamp terug. “Als dat niet lukt, dan moeten wij de beuk erin gooien” vertelt de speler verder. Helaas gebeurde dit ook niet bij de Heerhugowaardse ploeg.

Na twee minuten wist Egmondia al op 1-0 te komen via Carlo Smit. Na een kwartier wisten Kevin Klijbroek en Rick Blok de voorsprong te vergroten. Zo was de spanning, als die er al was, binnen twintig minuten weg op het complex van de Egmonders. “Na 25 minuten kan het wel 5-0 staan” baalt Molenkamp. In de slotfase was Patrick Jaspers de man die de 4-0 nog maakte.

En zo lijkt WMC de lijn van de vorige seizoenen door te zetten. “Het is inderdaad een kopie van voorgaande jaren” erkent Molenkamp. “Het ligt gewoon aan het feit dat we niet als team fungeren. En dat ligt totaal niet aan de trainer, maar als je wekelijks met tien selectiespelers op het trainingsveld staat, kan je weinig trainen” waarmee de Heerhugowaarder weet waar het probleem ligt.

Geen besef
“Nee, ik denk nog niet dat het besef er bij iedereen is, maar ik heb het nu al een aantal jaar meegemaakt, en de komende wedstrijden worden de zwaarste van het seizoen” vreest Molenkamp. De ploeg staat inmiddels acht punten achter op de veilige elfde positie. De voorsprong op de hekkensluiter is met twee punten ook nog zorgwekkend.

WMC treft in de komende weken Saenden en Vrone, iets wat een moeilijke opgave zal zijn.