HEERHUGOWAARD – Twijfels om door te gaan waren er, maar uiteindelijk heeft WMC besloten ook volgend seizoen met een eerste elftal uit te komen. Dit nadat de selectie met twee nieuwe trainers nieuw leven werd ingeblazen.

Na een uitermate teleurstellend seizoen twijfelde het nieuwe bestuur van WMC of ze aankomend seizoen een volwaardige selectie op de been konden krijgen. Echter kwamen Thivis Mohananthasivam (oud speler bij WMC) en Martijn Veldboer (huidige keeperstrainer bij WMC) met het aanbod om de selectie nieuw leven in te blazen. ‘Zij stelden voor om als duo de selectie te trainen en te coachen. Na enkele gesprekken waarin dit tweetal hun plannen en aanpak uitgebreid hadden voorgelegd, wisten ze het voltallige bestuur te overtuigen om dit plan te verwezenlijken’, zegt bestuurslid Hoang Nguyen.

Het afgelopen seizoen verliep zeer teleurstellend voor WMC, dat puntloos degradeerde uit de vierde klasse. Ook de ruime nederlagen die werden geleden deden niet bepaald goed aan het zelfvertrouwen van de selectie, die steeds meer uitdunde. Mohananthasivam en Veldboer kregen het, tegen alle verwachtingen in, in zeer korte tijd voor elkaar om een selectie van dertig man samen te stellen. Welke zal worden onderverdeeld in het vlaggenschip en het tweede team. Het merendeel daarvan bestaat uit jongens die al bij WMC voetbalden en daarnaast zijn er zo’n tien nieuwe spelers die voor het nieuwe seizoen op de lijst staan. ‘Het is erg fijn om als club te zien dat zowel bestaande leden alsook oud-leden gezamenlijk alles in het werk hebben gesteld om dit samen met de nieuwe trainers op orde te krijgen’, vervolgt Nguyen. ‘We kijken als club erg uit naar volgend seizoen, waarbij we de eerste resultaten bij de aankomende Waardcup met vertrouwen tegemoet zien.’