ONDERDIJK – In de titelstrijd in de Vierde Klasse C zou het nog weleens op doelsaldo kunnen aankomen. WMC hoopte de schade bij Strandvogels te beperken, maar de Heerhugowaardse ploeg had geen antwoord op de scoringsdrift van de titelkandidaat, 18-0.

Het inhaalduel van afgelopen donderdag kwam voor WMC in een roerige week. Afgelopen weekend moest de al gedegradeerde ploeg afbericht geven voor het uitduel bij Strandvogels omdat het geen team op de been kon brengen. Aan het begin van deze week volgde het ontslag van hoofdtrainer Rajesh Biseshar. Bestuursleden Ronald Posthumus en Hoang Nguyen zullen de laatste wedstrijden de honneurs waarnemen.

In Onderdijk zat het duo voor het eerst op de bank. Spelers uit het tweede -, en vijfde elftal waren bereid gevonden om tegen Strandvogels in actie te komen. Ondanks de ruime nederlaag was Posthumus trots. ‘Ik heb heel veel respect voor hen, want zij hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Een heel groot compliment’, stelde de interim-coach.

Dat er werd verloren verbaasde weinig mensen. Toch werd het een grotere uitslag dan WMC vooraf had gehoopt. De scheidsrechter noteerde een 18-0 eindstand, al waren de mensen langs de zijlijn eensgezind over het feit dat het 16-0 was geworden. De beslissing van de leidsman is echter leidend.

Mentale tik
Twintig minuten wist WMC stand te houden. De ploeg had daarbij wat geluk bij twee schoten die respectievelijk op de lat en net naast eindigden. Aan de andere kant kwamen de gasten er enkele keren gevaarlijk uit. Mounir Elfakiri stuitte echter op de doelman, waarna ook de rebound werd gekeerd. Dat Strandvogels door twee rake kopballen in twee minuten tijd op 2-0 kwam was een mentale tik voor WMC. De ploeg bleek die niet meer te boven te komen. ‘De eerste twintig minuten waren prima. Na die 2-0 gingen de koppies hangen’, zag Posthumus. In rap tempo liep de gastheer uit en in blessuretijd werd de ruststand op 8-0 bepaald.

Compliment
‘Na rust begonnen we niet slecht’, vervolgde de interim-coach. Na tien minuten werd doelman Joel Gonzalez, die meerdere keren knap redding had gebracht, weer gepasseerd. Dat de sluitpost samen met zijn teamgenoten nog met een glimlach aan de tweede helft begon was een goed teken. De ruime nederlagen zijn immers geen verrassing, waardoor de focus vooral op het bewaken van de sfeer is gericht. Net zoals hard werken belangrijk is. Hoewel Strandvogels na de 9-0 nog zeven keer doel trof en zo het doelsaldo opvijzelde, bleef WMC met man en macht verdedigen en speelde het sportief de wedstrijd uit. Op drie spelers na, die in het laatste kwartier het bijltje er bij neer gooiden. ‘Drie spelers liepen zo van het veld af, dat is schandalig’, was Posthumus woedend. ‘Maar nogmaals, die zeven gasten die bleven staan verdienen een compliment.’

Strandvogels – WMC 18-0 (8-0)