HEERHUGOWAARD - Onder een stralende najaarszon is de Waardse derby tussen KSV en WMC gewonnen door de gasten. Gelukkig vergoedde het mooie weer een hoop, want voetballend viel er weinig te genieten voor de toch ruim opgekomen toeschouwers. Een uur lang leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste dertig minuten sloeg WMC alsnog toe, en dat was gezien de kansenverhouding niet eens onverdiend te noemen.

Zoals vaker in een derby was er vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Zwagerman een hoop strijd, maar weinig goed voetbal. Het duurde dan ook bijna een half uur voordat de eerste kans viel te noteren. Het KSV van trainer/coach Tristan Ooms had tot dan weliswaar een licht veldoverwicht en meer balbezit, maar het was Mark Dekker die namens WMC voor keeper Markerink opdook waarbij de laatste bekwaam redde. Hierna volgden ook wat kleine mogelijkheden voor KSV via onder meer Snel en Tezcan, maar opnieuw waren het de gasten die de beste kans kregen. Yildirim trof echter de paal waardoor men met 0-0 ging rusten.

Kort na de rust kreeg KSV hun beste kans om op voorsprong te komen toen Can Tezcan vanaf de linkerkant doorkwam maar zijn inzet maar net voorlangs zag gaan. WMC nam vervolgens het initiatief over en na een ruim uur spelen resulteerde dat in de openingstreffer toen een voorzet vanaf rechts door Dekker op waarde werd geschat: 0-1. KSV zocht hierna de aanval en van de ruimte die ontstond profiteerde WMC optimaal toen Ozhazinedar de 0-2 tegen de touwen schoot. Na de aansluitingstreffer van aanvoerder Van der Roest werd het nog een zeer spannende slotfase waarbij WMC in blessuretijd ook nog eens het geluk had dat een bal na een scrimmage op de lat belandde. Opgelucht kon WMC en trainer Arnold de Block dan ook ademhalen na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Zwagerman. Ook bij laatste man Stefan Molenkamp was die opluchting zichtbaar: ,,Het was een zware en moeizame pot waarbij KSV in de eerste helft eigenlijk de iets betere ploeg was, hoewel wij de beste kansen kregen. Trainer De Block vulde hem daarbij aan: ,,Het was een ronduit slechte pot, maar dan is het des te mooier als je die drie punten kunt bijschrijven".

WEST I ZONDAG 4e KLASSE B

KSV - WMC (1-2)

63. Mark Dekker 0-1
72. Cengiz Ozhazinedar 0-2
81. Roy van der Roest 1-2