HEERHUGOWAARD - WMC kan het gat met hekkensluiter sint Adelbert komende zondag vergroten. In een onderling duel kan WMC middels een overwinning afstand nemen van de directe degradatie plaatsen en de weg omhoog voortzetten.

De Heerhugowaardse vierdeklasser is bezig aan een succesvolle reeks. De ploeg is al vijf duels zonder nederlaag en lijkt zo de juiste weg te hebben ingezet. Met twaalf punten staat de ploeg nog wel altijd op een zorgwekkende twaalfde plaats, maar de achterstand op de nummer negen is slechts twee punten.

De ploeg van coach Arnold de Block liet vorige week zien dat het over veel veerkracht beschikt. Lange tijd stond de ploeg met 3-1 achter, maar WMC knokte zich terug tot een 3-3 gelijkspel. Het laat zien dat WMC over een team beschikt dat wil strijden voor de punten, iets wat de laatste jaren nogal te wensen overliet. Of het ook in de komende weken zo is zal blijken, maar de coach Arnold de Block heeft er veel vertrouwen in.

Komende zondag ontvangt WMC op eigen veld sint Adelbert. De ploeg verloor afgelopen zondag thuis met 0-3 tegen SV Koedijk. De ploeg zal dit weekend een beter resultaat willen. Voor de Egmonders is het immers een belangrijke stap om kans te houden op handhaving.

In de derde speelronde van dit seizoen kende WMC een wedstrijd waaraan het niet graag zal willen terugdenken. De Egmonders wonnen namelijk met 4-1. Thijs Palvenier wist tweemaal te scoren, en ook Ezra Romeijn en Mark Diemeer wisten te scoren. Namens de Heerhugowaarders was Mounir Elfakiri doeltreffend.

Vorig seizoen wist WMC zich te handhaven tegen Sint Adelbert. In Heerhugowaard eindigde het duel nog in 1-1, maar de uitwedstrijd werd met 0-2 gewonnen door WMC. Sint Adelbert wist zich in de beslissende ronde alsnog te handhaven.

Komende zondag nieuwe ronde nieuwe kansen, met twee ploegen die gebrand zijn op een goed resultaat.