Heerhugowaard – SV WMC heeft hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In de thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie werd een 4-1 zege geboekt. Met twee treffers had Imad Elbouazzati een groot aandeel in de overwinning.

Vorige week won de formatie verrassend van Alcmaria Victrix, maar dat lijkt meer dan een bevlieging. Ook tegen Sporting Krommenie werd een overwinning geboekt, en WMC deed dit ook nog eens met een vrij hoge score. Naast Imad Elbouazzati waren Jasper Bakker en Pim Nierop ook trefzeker voor de ploeg van coach Arnold de Block.

Door de twee overwinning op rij heeft WMC een sprong op de ranglijst gemaakt. De ploeg staat op de tiende positie en heeft drie ploegen boven zich in het vizier. Daarnaast zal de ploeg vertrouwen hebben getankt voor de belangrijke ontmoeting met KSV. De ploeg uit ‘T Kruis wist op bezoek bij Egmondia ook te winnen. Een gelopen koers is het dus allerminst

Naast de ontmoeting met stadsgenoot KSV speelt de ploeg van Arnold de Block ook nog een inhaalwedstrijd tegen SV Koedijk, de nummer zes van de ranglijst. Twee overwinningen op rij zijn geen garanties, maar lijken de eerste stap richting betere tijden.