HEERHUGOWAARD - Nadat WMC vorige week zijn meerdere moest erkennen in de bekerwedstrijd tegen v.v. Vrone, 0-2, was nu Kwiek ’78 de tegenstander.

Op een uitstekend kunstgrasveld, dat is per spelveld verschillend, werd het een wedstrijd waarin WMC duidelijk maakte steeds meer in vorm te komen voor de competitie. WMC domineerde gedurende de gehele wedstrijd. Eerst was het Pim Nierop die een foutje in de achterhoede op waarde wist te schatten en zette de 0-1 op het scorebord.

Korte tijd later werd Pim Nierop diep gestuurd en het was 0-2. Uit een kluts wist Kwiek ’78 de bal bij de linker spits te krijgen en hij wist met een diagonale schuiver de achterstand te verkleinen.

Nadat Sahin Yildirim met een blessure was uitgevallen en zijn invaller, Mark Dekker, uit een vrije schop de voorsprong weer wist te vergroten naar 1-3. Dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde Kwiek’78 wat fysiek in de strijd te werpen maar dat werkte averechts en werd een overtreding door de uitstekend leidende scheidsrechter in de 70e minuut met rood bestraft.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Mark Dekker die een tweetal man passeerde en met zijn chocoladebeen de bal in de kruising werkte en zo werd het 1-4.

Daarna was het WMC wat de klok sloeg en in de resterende waren het achtereenvolgend Pim Nierop, Rodney de Bonte en wederom Pim Nierop die de eindstand op 1-7 bepaalde. Komende zaterdag om 18.30 uur speelt WMC weer een bekerwedstrijd uit tegen St George.