HEERHUGOWAARD – Komende zondag staan WMC en KSV tegenover elkaar. Het duel tussen de twee Heerhugowaardse ploegen is tevens een strijd tussen twee ploegen uit de subtop van de vierde klasse B. ,,We zijn gelijkwaardig aan elkaar”.

Eerder dit seizoen stonden beiden ploegen ook al tegenover elkaar. In ‘t Kruis won WMC destijds met 1-2. ,,Die wedstrijd was heel spannend. Met in de laatste minuten nog een bal op de lat die er uiteindelijk niet in ging” weet Stefan Molenkamp zich nog te herinneren.

Subtoppers
Gezien de stand lijkt WMC – KSV een spannende strijd te worden. Waar WMC na elf wedstrijden de zesde plaats bezet, is KSV terug te vinden op de vijfde plaats. De ploeg uit ‘t Kruis heeft daarnaast twee wedstrijden minder gespeeld. Vorig jaar speelden beiden ploegen om handhaving, terwijl de Heerhugowaardse ploegen zich daar dit seizoen geen zorgen over hoeven te maken. De voorsprong bedraagt momenteel respectievelijk tien en elf punten. ,Onze eerste doel was uit de gevarenzone blijven. Dat gaat nu goed. Maar volgend jaar eindigen we bij de eerste drie” zegt Bart Velseboer die het huidige succes niet als incident ziet.

Gelijkwaardig
In de eerste seizoenshelft won WMC met 1-2. De uitslag en het spannende verloop van de wedstrijd laten zien dat de verschillen klein zijn. ,,Zondag wordt een spannend duel. We zijn gelijkwaardig aan elkaar. Zij hebben betere spelers maar wij een beter team en dat is de reden waarom wij gaan winnen” vervolgt KSV aanvaller Velseboer. Ook Stefan Molenkamp verwacht eveneens een mooi duel. ,,De laatste jaren is het toch altijd een duel op zich geweest, ondanks de verschillende posities op de ranglijst. Het is natuurlijk een mooie derby met vaak alles erop en eraan” zegt de verdediger.

In aanloop naar het onderlinge treffen kenden beiden ploegen wisselend succes. Zo verloor WMC tegen de andere Heerhugowaardse ploeg uit deze klasse, Hugo Boys. ,,Geflatteerd” doelt Molenkamp op de 1-4 nederlaag. ,,Wij speelde, ondanks snel met tien man te staan, beter dan hen. Qua vertrouwen zit het goed. We gaan volle bak tegen KSV want we willen meedoen voor de bovenste plaatsen, wat met de selectie die we hebben zeker mogelijk is”. Waar WMC dus verloor, boekte KSV een 5-1 overwinning in de kippenbrugderby tegen Apollo’68. ,,Dat is altijd lekker richting zo’n wedstrijd” vertelt Velseboer.

Komende zondag staan beiden ploegen tegenover elkaar op sportpark ‘de Vork’. Molenkamp: ,,Ik hoop dat het een hele mooie derby wordt, met goed voetbal en veel strijd. Als wij ons spel kunnen spelen, dan zijn we voetballend beter dan hun. Maar het blijft altijd lastig”.