Heerhugowaard – WMC speelt komende zondag op eigen veld tegen SV Koedijk. Na een stroeve start heeft de Heerhugowaardse ploeg de afgelopen weken punten gepakt waarmee het richting de veilige plaatsen kan kijken. Komende zondag hoopt het in het inhaalduel tegen SV Koedijk een sprong te maken op de ranglijst.

WMC is dit seizoen begonnen met de nieuwe hoofdtrainer Arnold de Block. Na vele jaren Reiger Boys en één seizoen bij SVW’27 is de Block nu de oefenmeester bij vierdeklasser WMC. Met vele nieuwe spelers was de ploeg zoekende. Aan elkaar wennen en het systeem in de ploeg krijgen zijn factoren die tijd nodig hebben. WMC lijkt gewend aan de veranderingen, en in de komende wedstrijden zal duidelijk of het ook werkt.

In gesprek met Stefan Molenkamp wordt duidelijk dat de ploeg blij is met coach Arnold de Block. “Ik denk dat we met Arnold de Block een trainer hebben waar we echt een hoop van kunnen leren, hij zelf weet ook wat hij wil en hij heeft verstand van het spelletje” aldus Molenkamp.

Ook nieuwe spelers zijn veranderingen die tijd nodig hebben. “Ik denk dat de meeste spelers die zijn gekomen een positieve verandering is voor de ploeg” aldus de speler die vervolgt “In de beginfase van het seizoen hebben we, ondanks dat we aan elkaar moesten wennen, laten zien dat we goed kunnen voetballen. De resultaten lieten echter een ander beeld zien”.

Goede fase

In de afgelopen drie wedstrijden heeft WMC zeven punten behaald. Thuis tegen Westzaan pakte de ploeg een punt, op bezoek bij Alcmaria Victrix won de ploeg met 0-1 en tegen Sporting Krommenie werd een 4-1 overwinning geboekt. Of dit een verrassende fase is of het begin van een succesvolle tweede seizoenshelft zal blijken in de wedstrijden na de winterstop, maar ook in de thuiswedstrijd tegen SV Koedijk.

WMC bezet momenteel de twaalfde positie met tien punten. De achterstand op de nummer acht bedraagt drie punten. De Heerhugowaarders hebben twee wedstrijden minder gespeeld en bij overwinningen kan de ploeg zich dus in de middenmoot nestelen.

Koedijk sterke ploeg
Komende zondag dus de laatste wedstrijd van 2016, thuis tegen SV Koedijk. Molenkamp ziet wel degelijk kansen voor zijn ploeg; “Als wij net zo spelen als de afgelopen weken, dan denk ik dat we een kans hebben om te winnen” aldus Molenkamp. De vierde klasse is een competitie waarin alles mogelijk is, dus WMC – Koedijk wordt een interessante en leuke wedstrijd.