HEERHUGOWAARD - WMC leek op de goede weg na een aardige serie waarin het niet verloor. Na de 4-1 nederlaag tegen Bergen en de ruime nederlaag tegen directe concurrent KSV van 5-0 is de ploeg terug bij af en staat het samen met Sint Adelbert op de laatste plaats.

Afgelopen zondag leek het er geen moment op dat WMC punten zou pakken tegen KSV en verloor het uiteindelijk ook kansloos met 5-0. Voor WMC is het zaak om zich in de komende weken te herpakken. Komende zondag ontvangt de ploeg hekkensluiter Sint Adelbert en als de ploeg aanspraak wil maken op een langer verblijf in de vierde klasse dan is het cruciaal om te winnen van de Egmonders.

Vorig seizoen was er nog een soepele degradatieregeling, dit seizoen degraderen de onderste twee ploegen en zijn de nummers elf en twaalf verplicht tot het spelen van nacompetitie om zich te handhaven. Het verschil tussen de nummer laatst en de veilige tiende plaats bedraagt momenteel drie punten waardoor er nog kansen genoeg zijn, maar elke week kunnen de verschillen groter worden waardoor WMC nu zijn slag zal moeten slaan, iets wat ook geld voor Sint Adelbert.

Eerder dit seizoen won Sint Adelbert met 4-1 van WMC. Als dat komende zondag weer gebeurt worden de zorgen op sportpark ‘de Vork’ wederom vergroot. Bij winst kan de ploeg weer hopen.