HEERHUGOWAARD - In de 4e Klasse B van het zondagvoetbal heeft WMC zondagmiddag een simpele overwinning behaald op het nog altijd puntloze Nieuwe Niedorp. Na een moeizame eerste helft wist de ploeg van trainer/coach Arnold de Block na de rust driemaal het net te vinden, 3-0.

Zonder de door ziekte afwezige laatste man Stefan Molenkamp en de geschorste aanvaller Pim Nierop begon de wedstrijd op Sportpark De Vork moeizaam voor WMC. Er werd door beide ploegen volop gestreden, maar knap voetbal was nauwelijks zichtbaar. Hekkensluiter Nieuwe Niedorp kreeg in de eerste helft eenmaal de kans om de score te openen toen er vanuit een hoekschop van dichtbij werd over geschoten. Vlak daarvoor had Mark Dekker namens WMC op de paal geschoten, en daarmee was gelijk de beste van een drietal mogelijkheden aan Heerhugowaardse kant genoemd.

In het tweede bedrijf werd duidelijk dat WMC toch wel over beduidend meer kwaliteiten beschikt dan het matige Nieuwe Niedorp en werd dat ook in cijfers uitgedrukt. Na acht minuten belandde een voorzet van Ozhazinedar op het hoofd van Jasper Bakker. Deze leek voorlangs te koppen, maar als een duveltje uit een doosje dook Mark Dekker bij de tweede paal op om de bal over de lijn te tikken. Ook bij het tweede doelpunt stond de aanvaller weer op de juiste plek. Na een scrimmage in de doelmond haalde invaller Rodney de Bonte uit waarna de bal leek te smoren, doch was het opnieuw Dekker die de bal het laatste tikje gaf. Nadat eerder al Bakker een poging op de lat zag belanden was het vervolgens ook Michael Sleurink met een verwoestend schot op het aluminium. In het door scheidsrechter Steur goed gefloten duel werd de sterk invallende Sleurink even later alsnog beloond toen hij aan een rush vanaf eigen helft begon en met een mooi schot de Niedorpse doelman kansloos liet. Hiermee was tevens de eindstand bereikt al had die nog veel hoger uit kunnen vallen want in de slotminuut schoot ook Dekker nog eens een vrije trap op de lat.

Door de zege staat WMC op de vierde plaats met zes punten achterstand op koploper Koedijk. Komende zondag 12 november speelt WMC opnieuw thuis als Apollo '68 op bezoek komt.

WMC - Nieuwe Niedorp 3-0
53. Mark Dekker 1-0
65. Mark Dekker 2-0
82. Michael Sleurink 3-0