HEERHUGOWAARD - Ondanks dat er qua score genoeg tegenstand werd geboden kon WMC niet voorkomen dat titelkandidaat Saenden er met de overwinning vandoor ging.

Vooraf zou niemand raar opkijken als Saenden zou winnen. Desalniettemin was het WMC dat binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong kwam. Pim Nierop wist de score te openen op sportpark ‘de Vork’, en een kleine minuut later wist Jasper Bakker de tweede treffer voor WMC te maken. Lange tijd leek dit de basis voor een mooie, en zeer verrassende, overwinning.

In het tweede bedrijf zag coach Arnold de Block hoe tegenstander Saenden terug kwam in de wedstrijd, en zelfs de 2-2 in het doel werkte.

WMC liet zich niet zomaar verslaan en via Pim Nierop wist het wederom een voorsprong in te nemen. Saenden was uiteindelijk de winnaar, door tweemaal te scoren en de eindstand zo op 3-4 te bepalen.

Tegenstander Saenden is door de overwinning ingelopen op koploper Vrone, dat zeer verrassend verloor. De achterstand bedraagt momenteel slechts drie punten, maar koploper Vrone heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Voor WMC is het een heel ander verhaal. De Heerhugowaardse formatie bevindt zich nog altijd in de degradatiezone. De voorsprong op de hekkensluiter, welke rechtstreeks degradeert bedraagt slechts één punt. De achterstand op de veilige elfde positie is nog altijd zes punten.

Komend weekend gaat WMC op bezoek bij koploper Vrone, wederom een zwaar duel. De week erop neemt de ploeg het op tegen concurrent Apollo’68.