KOEDIJK - Het Heerhugowaardse WMC heeft nog steeds kans om zich te handhaven in de 4e klasse. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block leek een paar weken geleden rijp voor de 5e klasse, maar richtte zich op en kwam op de laatste reguliere speeldag naast Sint Adelbert na een overwinning op KSV. Op Sportcomplex De Weijdt in Koedijk moesten WMC en Sint Adelbert deze zondag in een beslissingsduel uitmaken welke ploeg er zou degraderen. In een rommelig duel bleken de Heerhugowaarders het slagvaardigst door met 5-3 te winnen waardoor Sint Adelbert afdaalt naar de 5e klasse. WMC mag zich via de nacompetitie alsnog proberen te handhaven.

Zoals men mag verwachten van een degradatieduel was het een rommelig schouwspel op het kunstgrasveld van SV Koedijk. Na een aftastend begin van beide kanten zonder enige kansen was het de ploeg uit Egmond-Binnen die de ban brak toen Klaas Jan Leuring van dichtbij de 0-1 liet aantekenen. De vreugde van de Binders was echter van korte duur toen keeper Weijers even later onder een hoge bal doorging en Sahin Yildirim in twee instanties het net vond. Diezelfde Yildirim zorgde nog voor rust voor een voorsprong voor WMC toen hij handig aan zijn tegenstander ontsnapte en de bal langs Weijers prikte: 2-1.

Sint Adelbert wist dat het in de tweede helft uit de schulp moest kruipen om wat te forceren maar binnen het kwartier besliste WMC het duel door defensief geklungel van de Egmondse ploeg. Na opnieuw een fout van Weijers kon Pim Nierop de 3-1 maken en even later kon Nierop opnieuw op een leeg doel afgaan, maar nu gunde hij zijn teamgenoot Yildirim een hattrick: 4-1. Even werd het spannend toen aanvoerder Tromp de 4-2 maakte en invaller Stef Paap even later een vrije trap op de kruising schoot. Een invaller aan WMC-kant, Mark Dekker wist de score echter weer verder uit te bouwen alvorens Tromp zijn tweede maakte, maar die laatste goal was slechts een doekje voor het bloeden voor Sint Adelbert want de degradatie was een feit.

Tegen wie en wanneer WMC z'n nacompetitie wedstrijden gaat spelen is op het moment van dit schrijven nog niet bekend, maar trainer Arnold de Block en zijn selectie zullen ongetwijfeld opgelucht zijn dat dit seizoen in ieder geval nog een verlenging krijgt.

WEST I 4e KLASSE C BESLISSINGSDUEL DEGRADATIE

W.M.C. - Sint Adelbert (5-3)

23. Klaas Jan Leuring 0-1
25. Sahin Yidirim 1-1
35. Sahin Yildirm 2-1
56. Pim Nierop 3-1
60. Sahin Yildirim 4-1
70. Arno Tromp 4-2
86. Mark Dekker 5-2
90. Arno Tromp 5-3