HEERHUGOWAARD - WMC heeft in de strijd tegen degradatie niet gekregen wat het verdiende. Ondanks dat het vele kansen wist te creëren, speelde het met 1-1 gelijk tegen Sint Adelbert.

Al na drie minuten keek WMC tegen een achterstand aan. Miloud Weijers profiteerde van halfslachtig verdedigen van Stefan Molenkamp en wist daarna Mitchel Regts te passeren. De zeventien jarige doelman maakte in de eerste helft geen zekere indruk en dat werd bij het doelpunt nogmaals bevestigd.

WMC wist na de tegentreffer te knokken voor een positief resultaat. Pim Nierop wist een grote kans om zeep te helpen, en vervolgens moest doelman Gijs Weijers gestrekt na weer een goed schot van de Heerhugowaardse ploeg van coach Arnold de Block. Vlak voor rust was het opnieuw Nierop die de bal kreeg, maar ditmaal ging zijn inzet voorlangs.

In de tweede helft was het Nordin Ouhris die positief opviel. Zo schoot de behendige buitenspeler eerst vanaf twintig meter gevaarlijk op doel, en was hij een kwartier voor tijd betrokken bij een doelpunt. Zijn voorzet werd door Pim Nierop binnen gekopt. Zo wist WMC toch nog een punt te behalen uit het degradatieduel.