HEERHUGOWAARD - Liefst achttien maanden was het geleden dat WMC weer eens van het zoet der overwinning mocht proeven, maar afgelopen zondag viel er eindelijk weer wat te juichen op De Vork. De ploeg van Martijn Veldboer en Thivis Mohananthasivam haalde in het thuisduel tegen SVIJ zelfs fors uit.

Na een verloren seizoen in de vierde klasse waarin regelmatig wedstrijden met dubbele cijfers verloren werden was het in het voorjaar nog onzeker of WMC nog wel met een eerste elftal in de competitie zou uitkomen. Enkele leden waaronder de al genoemde coaches toonden zich echter strijdbaar om er gezamenlijk in de vijfde klasse wat van te maken. Met een vrijwel geheel nieuwe selectie begon men het seizoen waarin in de eerste drie competitiewedstrijden twee punten werden gepakt, maar nog veel belangrijker, dat na de gewenningsperiode er vooral een goede sfeer heerst.

Zondag werd de progressie van de laatste maanden dubbel en dwars duidelijk gemaakt met een eclatante zege op SVIJ dat met 6-1 verslagen werd. Topscorer Mike van Kemenade was op schot met liefst drie goals en ook Schouten, De Lange en Williams deden een duit in het zakje bij deze eerste zege in lange tijd.