HEERHUGOWAARD – Na enkele moeizame jaren waarin degradatievoetbal de overhand nam, wil WMC dit seizoen voor een succesvol seizoen gaan. Met negen punten uit vijf wedstrijden is de start in ieder geval voortvarend. “Ik denk dat we stiekem met deze groep wel omhoog durven te kijken”.

Na meerdere seizoenen waarin degradatievoetbal werd gespeeld, ging WMC dit seizoen zonder verwachtingen in. “Maar na twee overwinningen ga je vanzelf meer verwachten. Van Con Zelo hadden we moeten winnen, maar van SV Koedijk mag je mijn inziens een keer verliezen” aldus Mark Oosterveer, aanvoerder van de Heerhugowaardse ploeg.

Met negen punten bezet WMC momenteel een knappe vierde positie op de ranglijst, een positie die ze aan het einde van dit seizoen maar wat graag willen behouden, “gezien onze kwaliteiten willen wij toch wel minimaal voor de top vijf gaan, maar veel is afhankelijk van de komende twee thuiswedstrijden” aldus Oosterveer. De eerste thuiswedstrijd is komende zondag, als WMC het nog puntloze Nieuwe Niedorp ontvangt. “Met ons elftal en de kwaliteiten die wij bezitten is zondag niets anders als de drie punten een acceptabel resultaat” erkent de aanvoerder van de ploeg dan ook.

Graadmeters
In deze klasse lijken VV Bergen, de Rijp en Hugo Boys kanshebbers voor de bovenste plaatsen. WMC treft deze ploegen allemaal nog voor de winterstop. “Dit zijn de teams waarin je je in de top drie kunt voetballen, of afhaakt voor de bovenste plekken en genoegen moet nemen met plek vier tot zes. Deze moet je dus echt winnen om mee te kunnen doen” aldus Oosterveer die zich met zijn ploeg mag opmaken voor het treffen met de hekkensluiter van de vierde klasse B. “Wij zijn zondag op volledige oorlogssterkte en houden de drie punten in Heerhugowaard”.