HEERHUGOWAARD – Na vijf wedstrijden wacht WMC nog altijd op de eerste punten. In een wedstrijd die niet bepaald bol stond van de hoogtepunten ging de ploeg van trainer/coach Rajesh Biseshar onderuit tegen HSV Sport, 0-2.

Met HSV Sport trof WMC een ploeg die bestaat uit een ploeg die al lang samen speelt, maar met meerdere blessures te kampen heeft. De Heerhugowaarders moeten na het vertrek van vele selectiespelers bouwen aan een nieuw elftal en liep al meerdere keren tegen een ruime nederlaag aan. Tegen de Hoornse ploeg bleef het lang spannend, maar moest de gastheer uiteindelijk toch het onderspit delven. ‘De jongens moeten nog aan elkaar wennen, maar de teamspirit bleef vandaag.’ sprak Rajesh Biseshar na afloop.

Al na vijf minuten mocht HSV Sport aanvaller Ricardo Pengel na een handsbal van verdediger Joshua Beuker vanaf elf meter aanleggen. De strafschop werd echter naast geschoten. In het vervolg werden doelpogingen door doelman Joel Gonzalez en Faruk Deveci weggewerkt terwijl HSV Sport keeper Gerald Oosterwolde ijzig kalm bleef bij een één tegen één situatie. Na een klein half uur wisten de bezoekers de score te openen. Terwijl de grensrechter vlagde voor buitenspel schoot Nicolai Groot een voorzet van Mick van der Gulik binnen te werken en opende zo de score. Dat het buitenspel was en er ook voor werd gevlagd was voor scheidsrechter Van der Woude geen reden om het doelpunt af te keuren.

Gezapig
In een bij vlagen fel duel waarin de scheidsrechter een prima indruk achterliet was de tweede helft vrij gezapig. In tegenstelling tot het eerste bedrijf waren de kansen schaars. Wel toonde HSV Sport een sterkere ploeg te hebben dan WMC. De thuisploeg kwam maar weinig in het vijandige doelgebied, terwijl de sterk spelende Gonzalez de Hoornse doelpogingen onschadelijk wist te maken. Er was een kwartier voor tijd een penalty voor nodig om het duel te beslissen. Van der Gulik werd gevloerd waarna de middenvelder het buitenkansje zelf wist te benutten.

‘Dit is zonde. We kregen zeker leuke kansen, maar maakten ze niet. HSV Sport is sterk en we hebben ons best gedaan. Jammer dat we niet scoorden’, zei Rajesh Bishesar. ‘Maar ik heb goede punten gezien om mee verder te gaan.’ doelde de coach op de werklust van zijn ploeg.

WMC – HSV Sport 1889 0-2 (0-1)
28. 0-1 Nicolas Groot
77. 0-2 Mick van der Gulik

Bijzonderheden:
86. Rode kaart (2x geel) Faruk Deveci.

WMC: Gonzalez. Deveci, Brouwer, Beuker, Jorritsma. Williams, Kalic (Schouten/86), Simic (Al-Majahi/77). Ezhar, Dix, Bahar (Ourhris/31).

HSV Sport 1889: Oosterwolde. Kra, Chang, Olijhoek (Bek/69), Van der Willigen. Van der Gulik, Kassenaar, Van Drimmelen (Westerink/69), Groot, Bruinsma. Pengel (De Vries/81).