HEERHUGOWAARD - Op woensdag 4 mei, in de meivakantie dus, organiseert voetbalvereniging SVW’27 een mixtoernooi straatvoetbal. Er zal worden gespeeld op het parkeerterrein en de handbalvelden van Tornado aan de Parklaan.


In de ochtend vanaf 9.00 uur voor de jeugd vanaf 8 jaar tot en met 10 jaar, en in de middag vanaf 13.00 uur voor de jeugd vanaf 11 jaar tot en met 13 jaar. Wie wordt de “King of the Street?” Alle deelnemers krijgen een prijs en ze kunnen een t-shirt winnen met de volgende tekst “ King of the Street “ voor de mooiste actie, het mooiste doelpunt van de dag.

Voetballen op straat is erg leerzaam, je moet namelijk nog beter opletten om niet te vallen en onbewust ben je daarom nog meer bezig om in balans te blijven.Het gaat ook sneller en daar wordt je als speler of speelster alleen maar beter van, maar bovenal, is het leuk om met elkaar te voetballen.

Dit evenement wordt voor het eerst georganiseerd in de gemeente Dijk en Waard en bij succes zal het een jaarlijkse activiteit worden.Het valt nu ook samen het voornemen van de gemeente en de voetbalvereniging SVW’27 om een open sportpark te realiseren. Meer over de Open Club van SVW '27 vindt u op de website van Heerhugowaard Sport. De ouders zijn ook van harte welkom om te komen kijken. Er is koffie en thee en er zijn andere versnaperingen.De opbrengst van de consumpties gaat naar de stichting Children of Medellin.

Tot ziens op De Kabel aan de Parklaan in het oude centrum van Heerhugowaard. Het toernooi is voor een ieder toegankelijk dus zowel deelnemers als publiek zijn van harte welkom.