ALKMAAR - Komende vrijdag 23 februari staat er in de Eredivisie vrouwen zaalvoetbal een echte derby op het programma tussen Team Alkmaar/Sportstars en het Heerhugowaardse Reiger Boys. Dat beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder doen blijkt wel uit de stand want met 21 punten uit zestien wedstrijden staan zij op een gedeelde zevende plaats.

Afgelopen weekend behaalden de twee ploegen de volle winst. Zo won Reiger Boys thuis van Pro Futsal Club (7-1) terwijl Team Alkmaar/Sportstars in Groningen zegevierde over Drs. Vijfje (2-4). Bob Kool, manager van Reiger Boys Zaalvoetbal, liet na de overwinning al opmerken nog volop te geloven in de kansen van het jonge, maar zeer talentvolle Heerhugowaardse team: ,,We zijn dit seizoen begonnen met een zeer jonge selectie onder leiding van trainer/coach Niña George-Koek. Na een moeizame start van het seizoen komt het talent nu bovendrijven en dat is zichtbaar in de resultaten. De laatste weken zijn we weggelopen van de onderste plaatsen en komen zelfs de play-offs in zicht. We zullen zien wat de rest van het seizoen nog gaat brengen". Ook zijn Alkmaarse collega Gerard Timmers heeft zijn ploeg zien groeien gedurende het seizoen. Met een mix van talent en enkele ervaren krachten ging het ook voor Team Alkmaar/Sportstars stroef in de openingsfase van de competitie, maar de ploeg lijkt inmiddels zijn draai te hebben gevonden in de Eredivisie. ,,De uitverkiezing van Aaike Verschoor en Milenca van Ee, die deze week twee interlands met Oranje tegen Finland speelden zijn daar een mooi voorbeeld van".

Revanche

Met name voor Reiger Boys zal de wedstrijd ook in het teken staan van revanche want twee keer eerder dit seizoen verloren de Heerhugowaarders van de Alkmaarse opponent. Aan het begin van het seizoen werd het in het bekertoernooi liefst 7-2 voor Sportstars al was Reiger Boys toen nog lang niet compleet. In de competitie verloor Reiger Boys het thuisduel met 1-2 waar men wellicht recht had op een punt. Wie deze wedstrijd gaat winnen en zo de aansluiting met de subtop bewerkstelligd weten we pas vrijdagavond laat. De wedstrijd Team Alkmaar/Sportstars - Reiger Boys begint vrijdag om 20.40 uur in Sporthal De Meent te Alkmaar.