HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys hebben zich vrijdagavond verzekerd van opnieuw een jaar eredivisie zaalvoetbal. Door de uitwedstrijd bij Drs. Vijfje in Groningen met 4-5 te winnen weet de ploeg dat het geen nacompetitie hoeft te spelen tegen degradatie. "Onze doelstelling is dus bereikt" aldus manager zaalvoetbalzaken Bob Kool van de Heerhugowaardse vereniging.

,,We zijn dit jaar bewust met een jonge selectie begonnen, waarbij de MO17 als buffer fungeerde", aldus Kool. ,,Dat er dit seizoen zoveel jonge meiden zijn doorgebroken, en dat het spel week op week beter werd hadden wij op gehoopt en is volledig uitgekomen. We zijn erg trots op wat er dit seizoen allemaal is gebeurd".

Ook vrijdagavond speelde de ploeg van trainer/coach Niña George-Koek met een piepjong team die al snel op achterstand kwam, maar nog voor de rust orde op zaken had gesteld via doelpunten van Sanne Brand, Chantal Hendriksen en Lotte Bijl. Na de rust wisten twee van die jonge talenten die dit seizoen zijn doorgebroken, Laïs Boes en Hannah Flapper ook nog het net te vinden. Reiger Boys speelde het duel volwassen uit, en al doet de uitslag vermoeden dat het nog even spannend was bleek hier geen sprake van.

Fundering
Reiger Boys speelt deze competitie nog twee wedstrijden, uit bij KTP Nieuw Roden en thuis tegen FC Gelre, en kan zich dan volledig richten op alweer het vijfde seizoen in de Eredivisie. ,,En de fundering daarvoor is alweer gelegd", besluit Kool. We hebben een aantal mooie sponsoren, waaronder een nieuwe hoofdsponsor (WOEST) weten binnen te halen, er komt een nieuwe trainster (Monique van der Rijst), en de volgende talenten staan alweer te popelen om aan te sluiten".