HEERHUGOWAARD - De Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen zit er voor Reiger Boys op dit seizoen. Vrijdagavond werd in sporthal De Draai de laatste competitiewedstrijd tegen de nummer twee in de stand, FC Gelre, met 2-5 verloren. Hoewel aanwezig bekeek trainer/coach Niña George-Koek de wedstrijd vanuit de zaal en liet zij de coaching over aan Monique van der Rijst die haar komend seizoen gaat opvolgen.

Het was nog net geen wedstrijd om 'des keizers baard', maar daar leek het af en toe wel op want met name in de eerste helft viel er weinig te beleven. Reiger Boys had de doelstelling al enige weken geleden bereikt door zich te handhaven en FC Gelre was al zeker van de play-offs. Toch wilden de gasten in Heerhugowaard wel graag winnen om daarmee de tweede plaats veilig te stellen. De ploeg uit Wehl ging met een 0-1 voorsprong rusten dank zij topscorer Angela van Rooij. Reiger Boys had in die fase, en ook in het begin van de tweede helft wel een aantal malen pech met een schot van Sane Brand die net naast gang en Laïs Boes die op de paal schoot. Tevens stond Gelre-keepster Jantien van der Zijden-Wanrooy een uitstekende wedstrijd te keepen.

In de tweede helft gebeurde er meer en brachten Judith Westervelt en Marley Renner de gasten op ruimere voorsprong hoewel Lotte Bijl tussendoor nog tegen scoorde. Met ode aansluitingstreffer van Chantal Hendriksen leek het nog even spannend te worden, maar opnieuw Van Rooij en Rozemarijn Hendrikse stelden orde op zaken voor FC Gelre. ,,Onze doelstelling was al een aantal weken terug bereid, en dat zag je de laatste twee weken terug in het spel", aldus manager Bob Kool. ,,We zijn dit seizoen met een piepjonge ploeg begonnen en dat heeft goed uitgepakt. We hebben er alle vertrouwen in dat we komend seizoen verder gaan doorpakken".

Kijk hier voor meer foto's