SINT PANCRAS/PURMEREND - Onder barre weersomstandigheden wisten de vierdeklassers Vrone en SVW '27 afgelopen zaterdag een driepunter te behalen.

Vrone, dat aan het seizoen begon met één punt uit vier wedstrijden, gaat met een positief gevoel de winterstop in. Na de thuisoverwinning op De Volewijckers staat de ploeg van trainer Willem Zeijlmans inmiddels op dertien punten uit tien wedstrijden. Terwijl de regen gestaag neerdaalde en met een striemende wind wist Vrone al voor rust een comfortabele voorsprong te pakken middels treffers van Tim Heiblom, Abdessamad Oughris en Kevin Kieft. Na de pauze wist De Volewijckers nog wel de eer te redden: 3-1.

SVW '27 staat derde en boekte een ruime 0-3 overwinning op bezoek bij het laaggeklasseerde De Wherevogels. De overwinning voor de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung kwam pas na de rust tot stand door treffers van Dennis Wagenaar, Glenn Schipper en Colin Kamp.

In tegenstelling tot Vrone is het voor SVW '27 nog geen winterstop. Komende zaterdag gaan de Heerhugowaarders nog op bezoek bij Blauw Wit W en kan men de tweede plaats pakken.

5e klasse
In de vijfde klasse ging DTS in een bijzonder doelpuntrijk duel onderuit bij Jisp. Na een 2-2 ruststand kwam DTS in de tweede helft op een 3-4 voorsprong, maar ging het in de slotfase helemaal mis voor de ploeg van Ruud Koopman: 7-4. DTS, dat zesde staat, speelt zaterdag de laatste wedstrijd van 2023 als men op bezoek gaat bij Opperdoes.