HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV kunnen komende zaterdag de kroon op een ongekend sterk seizoen zetten door kampioen te worden van de hoofdklasse. De ploeg van trainer/coach Theo Krom wist de laatste dertien wedstrijden te zegevieren en is inmiddels concurrent ZAP DS2 voorbij gestoken. Zaterdag moet in Nibbixwoud de kers op de taart volgen.


Het is inmiddels vanaf 6 november 2021 geleden dat de ploeg uit 't Kruis voor het laatst een wedstrijd verloor. Met een mix van de nodige ervaring en jong talent heeft coach Krom in zijn selectie een optimale sfeer weten te creeëren die hand in hand gaan met de prestaties. Sinds die nederlaag in 't Veld wist de ploeg nog eenmaal gelijk te spelen en liefst veertien keer te winnen. Eind maart werd zelfs het toen nog ongeslagen ZAP met 25-22 verslagen en sindsdien groeiden de titelkansen steeds meer.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft KSV nu een voorsprong van één punt op ZAP. Laatstgenoemde ploeg heeft echter nog maar één wedstrijd te spelen en zodoende ligt de titel zaterdag voor het grijpen en promotie naar de Tweede Divisie af te dwingen.

Komende zaterdag 7 mei speelt KSV de uitwedstrijd bij middenmoter SEW DS3 in Nibbixwoud. Deze wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld in Sporthal De Dres en KSV kan daarbij alle steun van supporters goed gebruiken.