HEERHUGOWAARD - Reiger Boys is op de vierde speeldag van de derde klasse van het zaterdagvoetbal de ongeslagen status kwijt geraakt. De ploeg van trainer/coach Tom Boukes verloor op eigen veld met forse cijfers van titelkandidaat Olympia Haarlem (1-7). Ook vierdeklasser SVW '27 ging op eigen veld onderuit. Sint Adelbert bleek op De Kabel met 1-4 te sterk. Reiger Boys VR1 behaalde het eerste punt van het seizoen.

Na twee overwinningen en een gelijkspel wist men bij Reiger Boys dat er zaterdag een tegenstander van een ander kaliber stond. Olympia Haarlem is al twee jaar één van de favorieten voor promotie naar de tweede klasse, maar doordat de competitie al twee keer is afgebroken door corona zijn de Haarlemmers vooralsnog gewoon derdeklasser. Dit seizoen moet het dan gebeuren en de ambities werden al luister bijgezet in de eerste drie wedstrijden met een doelsaldo van 21-3.

Op De Wending bleken de Haarlemmers ook een maatje te groot voor Reiger Boys dat weigerde zich te laten inzakken en zelf ook de aanval koos. Wellicht overmoedig, maar trainer Boukes gaf voor het duel al aan dat het niet in zijn ploeg zit om behoudend te spelen. De Haarlemmers, met tal van spelers die aan het betaald voetbal hebben geroken of op divisieniveau hebben gespeeld, wisten opnieuw een ruime zege te behalen en stonden bij rust al op een comfortabele 0-5 voorsprong door treffers van Blel (2), Ossendrijver, Frederik en Benhaddi. Na de rust mocht Floyd Groet de eer redden voor de Heerhugowaarders, maar nogmaals Frederik en Purperhart bepaalden de eindstand op 1-7.

Reiger Boys deelt nu de vierde plaats met Stormvogels, komende zaterdag de volgende tegenstander in IJmuiden.

SVW '27 (zat)
In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal leed SVW '27 van trainer/coach Miquel Tjong A Hung een onnodige nederlaag tegen Sint Adelbert en blijft vooralsnog vier punten staan. De groen-zwarten kregen met name in de eerste helft voldoende kansen om afstand te nemen wat al begon in de eerste minuut toen Marlon Bornemann vergat af te spelen naar de vrijstaande Colin Kamp en voor eigen succes ging. Uiteindelijk kwam men via een mooie lob van Luke Dekker, die kort daarvoor ook al de lat had geraakt, op voorsprong, maar vijf minuten later wisten de gasten uit Egmond-Binnen gelijk te maken.

Sint Adelbert werd aan het eind van de eerste helft al wat sterker en trok die lijn door na de rust. Uiteindelijk hield keeper Jesse Bellekom nog een kwartier stand, maar na de 1-2 ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker en gaf daarbij teveel ruimtes weg waarvan de gasten optimaal profiteerden: 1-4.

Komende zaterdag staat er voor SVW '27 weer een mooie derby op het programma als men op bezoek gaat bij kolping Boys.

Reiger Boys VR1
De vrouwen van Reiger Boys zijn van de hatelijke nul af. Op bezoek bij Saestum VR2 behaalde de ploeg van Junior Pourier het eerste punt van het seizoen terwijl men bij rust nog op een 2-0 achterstand stond. Tien minuten na de rust zorgde Marouscha Ruiter voor de aansluiting en dankzij een treffer van Manon Huisman wist men een gelijkspel af te dwingen: 2-2.

Reiger Boys VR1 komt pas over twee weken weer in actie als The Knickerbockers op bezoek komen op De Wending.