HEERHUGOWAARD - Hoewel er op zondag niet werd gespeeld vanwege de storm Ciara kwamen de ploegen in het zaterdagvoetbal wel in actie. Zowel Reiger Boys, uitkomend in de derde klasse, als vierdeklasser SVW '27 moesten echter de punten aan hun tegenstander laten.


Bij Reiger Boys was men positief gestemd nadat de ploeg een week eerder zijn eerste zege van het seizoen had behaald. Middenmoter Koninklijke HFC bleek echter even slimmer en doeltreffender te zijn voor de thuisclub. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Tom Boukes een goede kans toen Van Dekken voorlangs mikte, maar hadden de Haarlemmers het beste van het spel en deze kwamen dan ook op 0-1, waar een luchtje van buitenspel aan zat.

In de tweede helft probeerde Reiger Boys het wel degelijk, maar nadat halverwege twee goals van de Haarlemmers te snel achter elkaar vielen was het verzet gebroken. Alessandro Witkamp wist nog wel de eer te redden, maar het slotakkoord was voor de gasten: 1-4.

Foto's: DP Sportfotografie

SVW '27
In de vierde klasse liep de zaterdagploeg van SVW '27 tegen een onnodige nederlaag op bij hekkensluiter Schagen United. Bij de groen-zwarten scoorden Luke Dekker en DJ Polak, maar de thuisploeg deed dat vier maal. SVW '27 eindigde het duel ook nog eens met tien man na een rode kaart voor Melvin Vink: 4-2.