HEERHUGOWAARD - In het zaterdagvoetbal hebben de Heerhugowaardse ploegen wisselend gepresteerd. Derdeklasser Reiger Boys won op eigen veld van ASV Blauw-Wit, terwijl een klasse lager SVW '27 op bezoek bij de koploper uitstekend voor de dag kwam, maar na afloop wel met lege handen stond.


Reiger Boys won dus de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Blauw-Wit al maakte de ploeg van Tom Boukes het zichzelf onnodig moeilijk. De ploeg leek al snel op rozen te zitten door treffers van Sem van Maren en Daan de Vries, maar gaf vervolgens achterin teveel ruimte weg. Blauw-Wit scoorde drie keer en omdat Jermaine Pichotte nog doel trof met een mooi afstsnddschot ging men met 3-3 rusten.

In de tweede helft was Reiger Boys duidelijk de betere ploeg en kreeg twee handenvol met kansen. Twee daarvan werden er benut, door Chris Coesel en Daan Prins, hetgeen een 5-3 overwinning opleverde.

Vrouwen
Reiger Boys VR1 zit even in een mindere fase en liep op bezoek bij RCL in Leiderdorp tegen de vierde nederlaag op rij op (4-0).

SVW '27 (zat.)
In de vierde klasse heeft SVW '27 uitstekend partij gegeven aan de ongeslagen koploper Always Forward dat vorige week nog concurrent Kolping Boys met 0-6 versloeg. SVW '27 speelde prima en kwam in Hoorn twee keer terug van een achterstand. Een derde treffer van Always Forward was de groen-zwarten echter te machtig: 3-2.