HEERHUGOWAARD – KV Apollo heeft het inhaalduel tegen Wêz Handich niet weten te winnen. De korfbalploeg verloor het duel met Friezen, waardoor de Heerhugowaarders nog altijd voorlaatste staan, 21-25.

Het treffen met Wêz Handich werd in zeven minuten uit handen gegeven. Bij een gelijke stand slaagde Apollo er niet in om te scoren, waardoor de Friese opponent kon uitlopen. “Dat is bijna wekelijks. Of we starten de eerste zeven minuten slecht, of het zijn de eerste zeven minuten ná rust waar we niet of nauwelijks in ons spel kunnen komen” baalde Wim Schaap na afloop. “Dan ga je wedstrijden verliezen, want tegenstanders scoren in die periode wel”. En dat gebeurde, want toen de thuisploeg negen minuten voor tijd weer eens scoorde, stond het 15-20.

Waar Apollo in de bepalende zeven minuten op een achterstand van zes punten kwam, was het voor rust gelijkwaardig aan Wêz Handich. In de gehele eerste helft stond Apollo slechts één keer op achterstand, maar het was de Heerhugowaardse ploeg die vooral aan de leiding ging. Er viel de ploeg dan ook weinig te verwijten. “Wat er misschien wel te verwijten valt, is dat we soms verkeerde keuzes in de passing maken, waardoor tegenstander toch in balbezit kwam” aldus Schaap. “We willen te snel een kans willen creëren, omdat wij denken dat dat een kans is. Dat moeten we leren, en de rust erin te bewaren. Op het moment dat dat gebeurd, en we zijn in rust, dan zie je dat we wel kunnen scoren” vervolgt de coach. In de laatste negen minuten bewaarde Apollo ook de rust, waardoor het nog zes keer kon scoren. De opgelopen achterstand kon echter niet meer worden omgebogen, 21-25.

“Apollo heeft drie jaar op goed niveau gespeeld. En dit jaar is het gewoon heel erg lastig dat het allemaal net niet meezit. Dan moet je gaan proberen om te zorgen dat je wel in die spirit blijft, en de rust bewaard in die hele wedstrijd. En daar hebben we soms moeite mee” vertelt Schaap. Het laat zien dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de Heerhugowaardse korfbalploeg. “Absoluut, maar dat maakt het ook weer leuk”.