HEERHUGOWAARD – Met een onvervalste zevenklapper is Reiger Boys zonder puntenverlies door de bekerpoule gekomen. Zaterdagmiddag won de ploeg van trainer/coach Raymond Huisman met maar liefst 7-0 van het Haarlemse DSK.

De trainer was na afloop dan ook tevreden al erkende hij dat er nauwelijks weerstand van de tegenstander was. ‘DSK was matig vandaag, maar het stemt mij wel tevreden dat ik vandaag dingen heb terug gezien die wij van de week getraind hebben. Daarnaast hebben we met een paar mooie aanvallen goede kansen gecreëerd en afgemaakt. Ik zie de beker als het verlengde van de voorbereiding en al met al hebben we na de Waard Cup en het bekertoernooi slechts eenmaal verloren. We gaan met vertrouwen de competitie in volgende week.’ Reiger Boys ontvangt dan in eigen huis DVC Buiksloot.

Ook bij de spelers zal het vertrouwen gegroeid zijn want de doelpunten vielen heel gemakkelijk waarbij met name het aanvalsduo Bert Inecia en Martijn Groof met scherp schoot. Reeds in de eerste helft hadden zij gezamenlijk vijf goals gemaakt en het moet gezegd worden dat dit met name kwam door de uitstekende toevoer van zowel het middenveld als de flanken.

Nadat de wedstrijd feitelijk al beslist was begon de tweede helft een stuk minder, maar daar kwam verandering in toen Huisman na een uur spelen drie verse krachten in de ploeg bracht. Een van hen, de jonge Thomas Hoekstra, wist uiteindelijk tweemaal te scoren daarmee de eindstand bepalend.

Reiger Boys – DSK (7-0)
14. Bert Inecia 1-0
17. Martijn Grooff 2-0
29. Bert Inecia 3-0
33. Bert Inecia 4-0
34. Martijn Grooff 5-0
65. Thomas Hoekstra 6-0
72. Thomas Hoekstra 7-0

Opstelling Reiger Boys: Nick van Duijn, Jermaine Rock (60. Youp Vereesen), Lars Apeldoorn, Timo Blind, Luuk Pel, Duc Anh Vu, Aram Hakopov (60. Thomas Hoekstra),Mitchell Pichotte, Bert Inecia, Jeroen Kossen, Martijn Grooff (60. Dave van Dekken)

Foto's: DP Sportfotografie

Reiger Boys VR1 is wel uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich volledig richten op de competitie in de hoofdklasse die volgende week begint . De talentvolle ploeg van trainer Janny Timisela was zaterdag in Zwolle niet opgewassen tegen topklasser Be Quick ’28 en ging na een 3-0 achterstand bij rust met 4-0 onderuit. Teammanager Jacco Koeleman zei na afloop: ‘We deden de eerste tien minuten goed mee, maar na de 1-0 werd het aarzelend. Be Quick is gewoon een goed voetballende en slimme ploeg met veel wisselende posities. Wij zijn een jonge ploeg en voor ons wordt het in de competitie een kwestie van hard werken en de koppies omhoog.’ De vrouwen van Reiger Boys beginnen de competitie komende week met een thuiswedstrijd tegen Ter Leede VR2 (12.30 uur).