HEERHUGOWAARD - Op zondag 22 oktober gaat de landelijke toernooien competitie van de vier eredivisie clubs Pernis, KTP Nieuw Roden, Hovocubo en Reiger Boys van start. De Junior Futsal League.

De eerste editie wordt georganiseerd in sporthal de Draai in Heerhugowaard. Het toernooi begint om 12:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Clubs spelen 2x 15 minuten tegen elkaar met de FIFA regels. Zo mogen teams gebruik maken van een time-out en is er tijdens het spel iets meer toegestaan dan het reguliere competitiezaalvoetbal.

De afgelopen weken trainden de diverse ploegen richting de start van de eerste toernooidag. De clubs pakken het serieus aan en komen met sterke formaties. Ook de coaches die voor de groep staan zijn coaches die hun sporen als speelster of coach hebben verdiend.

Doelstelling
Doelstelling is om jonge speelsters sneller de aansluiting met de eredivisie te laten vinden. Door op hoog niveau tegen elkaar te spelen hopen de clubs speelsters sneller door te kunnen schuiven naar de selecties.

Jong Oranje
In januari start de KNVB met een Jong Oranje team. Meiden die met het toernooi meedoen komen hier onder andere voor in aanmerking.

Later dit jaar wordt er ook nog gespeeld in Hoorn, Rotterdam en Roden.

U bent van harte welkom in Sporthal de Draai in Heerhugowaard.