HEERHUGOWAARD - Komende zondag wordt in Café De Swan in Heerhugowaard de Arrow Darts Masters georganiseerd. Het toernooi staat bekend als een van de grootste dartstoernooien in de regio Noord-Holland.

Het toernooi is voor zowel heren als dames in diverse categorieën. Er is zowel een enkeltoernooi als in koppels en mixed koppels. Het toernooi kent al een jarenlange traditie in Noord-Holland en begon ooit in Den Helder in Café Zuidwester.

Nadat het toernooi daar stopte en een jaartje niet werd georganiseerd werd Rene Rietbergen van De Swan benaderd of hij het toernooi nieuw leven wilde inblazen.'En dat doen we inmiddels al heel wat jaartjes', aldus Rietbergen van het café aan de Middenweg. 'Ik zou zelfs niet eens weten hoeveelste keer het is dat het hier in De Swan wordt georganiseerd want dat hou ik niet bij. Feit is dat het elk jaar volle bak is met veel gezelligheid.'

Daar ziet het ook deze editie weer naar uit want al tientallen deelnemers hebben zich ingeschreven voor het toernooi. Het inschrijfgeld is slechts €5,- per toernooi en wil je aan drie toernooien (enkel, koppel en mixed-koppel) meedoen is dat €12,50. Het inschrijfgeld wordt tevens gebruikt als prijzenpot. Ook op zondag zelf kunnen deelnemers zich nog inschrijven.

Het Arrow Darts Masters in De Swan begint zondag om 13.00 uur.