HEERHUGOWAARD - Het was wederom een slecht weekend voor de Heerhugowaardse voetbalploegen. Zowel Reiger Boys, SVW '27, Hugo Boys, KSV en WMC liepen allen tegen een nederlaag op.


Reiger Boys is al enige tijd zeker van handahaving in de 3e Klasse van het zaterdagvoetbal en blijft op een zesde plaats staan. zaterdag verloor de ploeg van trainer Tom Boukes in eigen huis van de nummer vier RKVV DEM (1-4). Jermaine Pichotte zorgde voor het enige doelpunt. Reiger Boys sluit de competitie zaterdag af met een uitduel bij SV Beverwijk.

SVW '27 (zat.) ziet de hoop op de nacompetitie binnen twee weken vervliegen. Een week na de thuisnederlaag tegen DZS (2-4) gingen de groen-zwarten met het kleinst mogelijke verschil onderuit bij laagvlieger Alcmaria Victrix (1-0). SVW '27 speelt zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen kampioen Always Forward.

SVW '27 (zon.) snakt naar het einde in 2A en speelde voor het laatste een thuisduel op zondag, want volgend seizoen komt men alleen nog op zaterdag uit. SV Enkhuizen was met 0-4 te sterk voor de hekkensluiter die op 2e Pinksterdag de competitie afsluiten met een uitduel bij Kleine Sluis.

Hugo Boys moet in 3A alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van trainer Ron Weinbrecher had in de derby tegen Con Zelo recht op een punt, maar ondanks doelpunten van Borst en Groot ging men toch onderuit (3-2). Komende maandag dient Hugo Boys niet alleen te winnen van VVS '46, maar dan nog is het afhankelijk van de resultaten van de concurrenten Winkel en Hauwert '65.

KSV, de hekkensluiter van 3B, liep op bezoek bij Sporting Krommenie tegen de 25e nederlaag van het seizoen op door met 7-1 te verliezen waarbij Brantjes de Kruizer eer wist te redden. De degradant sluit maandag het seizoen af met een thuisduel tegen Hollandia T.

WMC, de nummer voorlaatst van 5A, verloor voor de tweede keer in vier dagen met 4-2. Na de thuisnederlaag tegen ZDH bleek zondag Petten te sterk. WMC sluit op 2e Pinksterdag af met een thuisduel tegen Oudesluis.

Reiger Boys VR1 was de enige ploeg met een positief resultaat door koploper ACV op 1-1 te houden. Kijk hier voor het verslag.