HEERHUGOWAARD - De start van de competitie in het amateurvoetbal heeft voor Reiger Boys nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Zowel het eerste vrouwenteam als de heren gingen op de eerste speeldag onderuit.

Reiger Boys VR1 begon in eigen huis tegen ACV uit Assen en de ploeg van de nieuwe trainer Riny Smidt ging in eigen huis met ruime cijfers onderuit. Daar zag het in de eerste helft zeker nog niet naar uit. Reiger Boys dat met het vertrek van Amy Visser en Zoyla Barendse aan kwaliteit inleverde, kwam zelfs op voorsprong door een treffer van Manon Huisman. Een snelle tegengoal en een doelpunt op slag van rust, beiden gemaakt door Amber Bandringa, knakte de thuisploeg waarna ACV in de tweede helft uitliep naar een ruime 1-5 waarbij Bandringa totaal drie keer scoorde en Laura heling tweemaal.

Of Reiger Boys 1 vorig jaar gered is door de corona waardoor degradatie afgewend was zullen we nooit meer weten, maar het zal voor trainer Tom Boukes en zijn team zaak zijn om zich dit seizoen sneller zeker te stellen van handhaving in de 3e Klasse. Op bezoek bij DEM kende het wat dat betreft een valse start. Op slag van rust kwam men op achterstand waarna de Beverwijkers in de tweede helft verder uit liepen. Chris Coesel mocht namens de geel-zwarten nog wel de eer redden (3-1).