HEERHUGOWAARD – Hoewel de stand anders doet vermoeden is het tweede team van FC Marlène woensdagavond dichtbij een bekerstunt geweest. Tegen eredivisionist ZVV Volendam kwam men in eerste instantie goed terug tot 2-2 om bij de start van de tweede helft een handvol goede kansen om zeep te helpen. Uiteindelijk gaf de ervaring van de Volendammers de doorslag met een geflatteerde 2-5 eindstand tot gevolg.

Coach Carlo van der Waals verklaarde na afloop trots te zijn op zijn team: ‘Dat ben ik zeker, en dat heb ik ze net in de kleedkamer verteld ook. Wij hebben Volendam hier uitstekend partij gegeven en na de pauze zelfs meerdere kansen gehad om op voorsprong te komen. Totaal raken wij vijf keer paal en lat, dat zegt wel genoeg denk ik. Door ons aanvallende spel ontstaat er ruimte en krijgen we het deksel op de neus, maar de jongens hebben het uitstekend gedaan. Zijn collega Volendamse Hjalmar Hoekema beaamde dat: ‘Ik ben tevreden over het resultaat maar niet zo zeer over het spel en het moet gezegd worden dat Marlène uitstekende weerstand bood.

Die weerstand hield de thuisploeg in de eerste helft dertien minuten vol door compact te verdedigen, maar toen vond Danny Tol binnen een minuut tweemaal het net achter de sterk keepende Melvin Habets. Wie hierna dacht dat de Volendammers de bekerwinst freewheelend binnen zouden slepen kwam echter bedrogen uit want Marlène herstelde zich sterk. Uit vloeiende aanvallen scoorden achtereenvolgens Tyrone Chioté en Colin Kamp en paal en lat stonden zowel voor als na de rust een Heerhugowaardse voorsprong in de weg.

Zuur was het daarom dat De Groot even later wel de 2-3 voor de Volendammers binnen schoot, maar nog ging de thuisploeg niet bij de pakken neerzitten en ging vol ten aanval. In de slotfase gebeurde dit zelfs met een veldspeler op doel en van de ruimte die hierdoor ontstond profiteerden de gasten door nog tweemaal te scoren. Van der Waals kon er mee leven: ‘Wat ik vanavond gezien heb stemt mij tevreden en is goed voor het moraal. We kijken met vertrouwen naar de toekomst met deze ploeg.’

FC Marlène 2 – ZVV Volendam 2-5 (2-2)

13. Danny Tol 0-1
14. Danny Tol 0-2
18. Tyrne Chioté 1-2
19. Colin Kamp 2-2
26. Jeroen de Groot 2-3
38. Danny Tol 2-4
40. Robin Bont 2-5