Het is maar wat eng om als HSP ‘er voor deze eigenschap uit te komen!

Te regelmatig stuiten we op onbegrip waardoor we het vaak voor ons houden maar dat moet over zijn, tijd om uit de kast te komen!

Want wat ik in mijn eigen proces heb ervaren en in het begeleiden van mijn cliënten, is dat één van de belangrijkste aspecten voor het creëren van een gelukkig leven bestaat uit authentiek kunnen zijn. Hierdoor ontstaat zingeving over/in je leven en dat werkt positief door voor o.a. een goede gezondheid.

Helemaal jezelf durven en mogen zijn, oftewel authentiek zijn betekent dat je in alles jezelf durft te zijn en dat je jezelf durft te laten zien zoals je echt bent.

En als jij je bewust bent van je Hoog gevoeligheid is dat wie bent en vanuit dat gevoel mag jij aangeven wat je nodig hebt en wat je behoeften zijn. Jij mag als Hoog sensitief persoon je leven zodanig “Bewust” gaan leven, niks om je voor te schamen.

Dus als iemand over je grenzen heen gaat mag je dat aangeven in plaats van het te laten gebeuren. Dat je beseft dat als je nee zegt je weet dat je een ander misschien teleurstelt of dat diegene boos op je wordt. Dat je onvoorwaardelijk je gevoel of intuïtie volgt, ook al wijkt dat af van wat ‘normaal’ is.

Als je het niet aandurft om af te stemmen op je echte zelf dan ga je dit uiteindelijk merken in al je levensgebieden. Je kunt nog zo gezond eten, je helemaal gek sporten, elke dag een handvol vitaminen pillen slikken, als je niet luistert naar je innerlijke stem, dan kan het op een gegeven moment flink mis gaan.

Ik zelf heb twee burn-outs mogen meemaken en moest na 17 ½ jaar mijn zaak verkopen omdat ik het niet meer trok. Mijn partner en het leven wat we hadden opgebouwd was ik bijna kwijtgeraakt.

Dit heeft me wel het laatste zetje gegeven om echt naar mijn gevoel te gaan luisteren in plaats van alles en iedereen voor mezelf te zetten. Daardoor is mijn leven op een hele mooie manier veranderd en nu creëer ikzelf mijn leven in plaats van dat ik reageer op wat er naar me toe komt en dat is voor jou ook mogelijk!

Dus kom uit de kast en begin je leven te leven waar jij wel bij vaart!

Wees jezelf, anderen zijn er al genoeg.

Voor meer informatie kijk je op www.coaching4hsp.nl

Lieve groet Inge