HEERHUGOWAARD - Aanstaande zondag 21 augustus is het weer tijd voor "Het FEEST der FEESTEN", het wielerspektakel de Tour de Waard bij Marlène in Heerhugowaard na 2 jaar afwezigheid door corona. Fietsvoordeelshop (Mark, Jack en Niels Vriend) die Marlène hebben gekocht gaan samen met Ad en Carola Molenaar (ex-eigenaars van Marlene) speciaal voor deze dag in goed overleg met de gemeente Dijk en Waard open.


Dat betekent niet alleen een dag vol sportieve hoogtepunten, maar ook de grootste editie ooit dat zal plaats vinden op het mega-terras. Het café zelf is gesloten, maar dus genoeg vertier op het megaterras.Het overdekte megaterras van Marlène is op zondag 21 augustus vanaf 13.00 uur geopend en DJ Jacco Silver zal dan gaan beginnen. Aansluitend volgen Henk Naber, Peter Beense (14.30 uur), Twee Bier Zonder Baco, Mart Hoogkamer (19.15 uur) Bernard Karsten en Radio 10 DJ Rene Verkerk zal draaien tot 23.00 uur.

Hoofdact is Mart Hoogkamer die het afgelopen week in het SBS-programma "I Want Your Song" niet droog hield toen hij werd verrast door een persoonlijk nummer van het duo Robert en Jeroen. „Jongens, dit is top!"In I want your song krijgen songwriters de kans om hun liedje te presenteren aan een bekende artiest, in de hoop dat hun nummer de volgende hit wordt. Afgelopen week was de 24-jarige Mart Hoogkamer te gast, die hits scoorde met nummers als "Bieber van de kroeg" en "Ik ga zwemmen".

Diamant speciaal voor Hoogkamer geschreven.
Hoogkamer kreeg tijdens de uitzending vijf liedjes voorgeschoteld, maar al bij het tweede nummer was duidelijk welke liedje als winnende song uit de bus zou komen. Songwriters Jeroen en Robert presenteerde het nummer "Diamant", dat ze speciaal voor Hoogkamer hadden geschreven.Voor hun deelname aan "I want your song" hadden ze de documentaire over Hoogkamer goed bestudeerd. „Daarin is heel mooi te zien dat hij niet kapot te krijgen is", verklaarden de mannen. En met die gedachte begonnen Jeroen en Robert een het nummer "Diamant", dat symbool staat voor Hoogkamer. Hij is een type dat zich niet snel uit het veld laat slaan, ondanks tegenslagen.Hoogkamer was tot tranen toe geroerd door het nummer. „Tering jantje!", was zijn eerste reactie. „Mag ik hem eens doen?", vervolgde de zanger uit Leiden voorzichtig. Al snel bleek dat het nummer op zijn lijf geschreven was. „Jongens, dit is top!"

Fans zijn enthousiast
Hoogkamer was echter niet de enige die zijn mening mocht uiten over welke song het mooiste was. Ook honderd van zijn fans mochten in de tv-studio van zich laten horen, hoewel Hoogkamer stelde dat hij zich daar niet door zou laten leiden. „Ik kies altijd voor mezelf en het kan me niet zoveel schelen wat een ander van me denkt", zei hij. Maar ook zijn fans reageerden enthousiast op het nummer. „Als ik net mijn tranen weg moet halen door een liedje en de fans achter mij hetzelfde gevoel hebben..." Hoogkamer kon dan ook niet anders dan "Diamant" verkiezen tot het winnende nummer. Onder de videoclip van het nummer, die sinds gisteravond op YouTube staat, stromen de lovende reacties binnen. „Gezien in "I want your song" en ik hoopte al dat deze gekozen zou worden. Een dijk van een nummer en echt de juiste keuze meneer Hoogkamer", schrijft een fan onder de video. „Wat een mooi nummer, niet normaal!", schrijft een ander.

Mart Hoogkamer die wegens stemproblemen afwezig was op Popweekend Heerhugowaard en RADIO NL Zomertour Heerhugowaard is er zondag wel helemaal klaar voor, zo liet hij in een video weten. Hij zal het nieuwe nummer "Diamant" zeker zingen. Tot zondag!