HEERHUGOWAARD - Nog exact een week en dan is het zover! Dancing-Partycentrum Marlene aan de Middenweg 207 in Heerhugowaard is druk bezig met de voorbereidingen voor de 50e Tour de Waard op zondag 18 augustus (Het Feest der Feesten) en het najaar.


Het wielerspektakel Tour de Waard is het grootste feest der feesten in Heerhugowaard waar iedereen, jong en oud, weer bij elkaar komt bij Marlene. Het is net een reünie.

'We zijn druk bezig met de voorbereidingen', vertelt eigenaar Ad Molenaar. 'Het wordt voor ons ook de 50ste keer. Mooie herinneringen in het verleden zoals de uitbetalingen van de profs (Zoetemelk, Raas, Rooks, Kneteman, Lubberding, Van de Velde, Theunisse) in de jaren 80 bij ons boven in de woonkamer. Ook waren er in de loop der jaren vele artiesten bij ons op het terras zoals Guus Meeuwis, Peter Beense, Deurzakkers, Arie Ribbens, Snollebollekes, Stef Ekkel, Rene Froger, Lil Kleine en nog heel veel meer.


Ook dit jaar wordt er weer een Mega overdekt 1000 m2 terras gebouwd (door Klos Zijdewind) en pakt men nog mooier uit. Vanaf 13.00 uur gaat de bar open en begint het non-stop live programma met:
Henk Naber, Robbert v/d Steenhoven, Feest-DJ Jacco Silver, Twee Bier Zonder Baco, Niels Mul, Radio 10 Feest-DJ Rene Verkerk, Rene Karst (Atje voor de Sfeer, Liever te dik in de kist) en al jaren tourartiest en vaste prik Peter Beense die voor de 25e keer naar de Tour de Waard komt.