HEERHUGOWAARD – Het jaarlijkse evenement, dat in het derde weekend van augustus plaatsvindt onder de naam het Waardse Wieler Weekend, is dit jaar voorafgaand aan de 50ste Tour de Waard. Wie er ook bij zal zijn is ambassadeur Joury Ottenbros.

Beste fiets-,loop- en sportfanaat. Mijn naam is Joury Ottenbros, ik ben een geboren en getogen Heerhugowaarder en woonachtig in ‘t Kruis. Waarschijnlijk ben ik net als jullie graag met sporten en gezond leven bezig, mijn voorkeur gaat uit naar de racefiets. Dit jaar doe ik dan ook voor de 7de keer mee aan de Elite wedstrijd van Tour de Waard. Naast het feit dat ik graag fiets en met sport bezig ben, volg ik een studie Commerciële Economie aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam. Dit is een opleiding die het mogelijk maakt om sport en studie te combineren, dit doen zij door onder andere flexibel te zijn met tentamenmomenten. Dit geeft mij de mogelijkheid om wielerwedstrijden in onder meer Frankrijk, Spanje, Finland en zelfs China te rijden, maar zoals gezegd kunnen jullie mij ook op zondag 18 augustus tijdens Tour de Waard in actie zien.

Maar voordat het zover is zal ik op zaterdag 17 augustus het startschot geven voor de 5de editie van de Waardse Tunnel Route en zal ik jullie aanmoedigen tijdens jullie tocht voor de Stichting VU Steunfonds Hematologie en ’t Praethuys.

Kijk hier voor het verhaal van Erik Overtoom (een jonge ondernemer uit Heerhugowaard) over zijn strijd tegen leukamie en de steun die hij had van de stichting VU Steunfonds Hematologie. Zoals Cruijff zei; “Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt”. Dus laten we tijdens het Waardse Wielerweekend samen onze handen uit de mouwen steken en de wereld een heel klein beetje beter maken.

De vijfde editie van de Waardse tunnel route vind plaats op zaterdag 17 augustus.

Dit jaar is het evenement uitgebreid met een uitgepijlde wandeltocht van 15 km. De jongeren krijgen onder meer als beloning een wandelcertificaat uitgereikt. Voor de wandelaars die een afstand van 25 km willen lopen, is een wandeltocht op GPS met een route beschrijving uitgezet. De start hiervan is om 8.30 uur.

Programma:
Fietsen: 20 km, 40 km, 60 km start om 9.00 tot 11.00 uur.
Fietsen 100 km start om 8.30 tot 9.30 uur.
Wandelen: 15 km start om 9.00 tot 10.00 uur.
Wandelen: 25 km start om 8.30

De deelnemers van de fiets- en wandeltochten verwelkomt de organisatie tot uiterlijk 15.00 uur. De start is bij handbalvereniging HV Tornado op sportcomplex De Kabel aan de Sportlaan 1 in Heerhugowaard.