HEERHUGOWAARD – Voor de vijfde keer staat de Waardse Tunnel Route op het programma. Traditiegetrouw wordt de sportieve sponsortocht één dag voor Tour de Waard georganiseerd. Ditmaal met een nieuw onderdeel.

Nieuw in dit jubileum jaar is een wandelroute en een passe-partout, dit is een combinatie startbewijs, loterij en consumpties. Ideaal om weg te geven of u netwerk te versterken. Het hele weekend staat in het teken van ontspanning, fietsen wandelen en sportieve prestaties. Samengevat het ‘Waardse wieler weekend’.

Goede doel
Net zoals de voorgaande vier edities is de Waardse Tunnel Route een sponsor fiets-, en wandeltocht voor het goede doel. Ditmaal ‘t Praethuys (Zet zich in voor het welzijn van een ieder die met kanker te maken heeft) en stichting VU Steunfonds Hematologie (Dankzij donaties aan de Stichting VU Steunfonds Hematologie zijn onder meer een rust- en ontspanningsruimte, een computer en fitnessapparatuur voor de patiënten beschikbaar gekomen).

Meerdere afstanden
Tijdens de jubileumeditie zijn er verschillende fietsroutes waar men zich voor kan aanmelden. De wandelroute (15 kilometer) kent één afstand, maar bij het fietsen is er keuze uit 20, 40, 60 of 100 kilometer. Starten kan tussen 09.00 en 11.00 uur. De eindcontrole sluit om 15.00 uur. Vertrek en aankomstpunt is op het sportcomplex 'De Kabel' bij het clubgebouw van handbalvereniging Tornado aan de Parklaan 1 in Heerhugowaard. Kijk hier voor meer informatie.